Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс се надяват новите компоненти за FW33 да им помогнат

Уилямс се надяват новите компоненти за FW33 да им помогнат

36
0
Рубенс Барикело

Множество нови неща ще има за болидите FW33 в предстоящата Гран при на Турция – сред тях нови спирачни апарати, ревизирани предно и задно крила, както и доста други елементи. В Уилямс се надяват всичко това да помогне на Рубенс Барикело и Пастор Малдонадо в представянето им, след като едва в Китай те успяха да завършат състезание.

Целта е колите ни да влязат в зоната на точките възможно най-бързо – заяви техническият директор Сам Майкъл, който напуска екипа в края на годината. – На Истанбул парк е необходим автомобил, който да се справя на ниво с различни натоварвания, да се качва добре по бордюрите и да може да премине чисто кривите на последните завои.

Бразилският пилот на тима се надява на по-добър уикенд от досегашните, особено като се има предвид и че обича пистата в Турция.

Тази писта е едно от най-големите предизвикателства в календара и ние ще се постараем да сме на ниво. Всички казват, че най-хубав е осми завой – така е, но трасето е интересно и заради наличните опции на настройки. Квалификацията също не е лесна задача. Въобще всичко там ми допада – допълни Рубенс.

Венецуелският му съекипник познава пистата от времето, когато караше в GP2, така че поне няма да му се наложи да учи конфигурацията, а ще се съсредоточи върху реглажи от началото на тренировките.

Миналия сезон там направих една от най-добрите си надпревари в GP2. Ако колата върви така, както искаме, ще можем да се справим. Любимото ми място е осми завой, но като цяло пистата е технична. Подобряваме темпото си и можем да направим още една крачка напред с новите компоненти – каза Пастор.