Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс се надяват на квалификация и състезание на суха писта в Белгия

Уилямс се надяват на квалификация и състезание на суха писта в Белгия

49
0
Бруно Сена

Уилямс се надяват квалификацията и състезанието за Гран при на Белгия този уикенд да се проведат на суха писта.

– Страхотно е, че пак ще се състезаваме след августовската ваканция. Целият отбор се подготвя упорито за оставащите девет надпревари. Спа е фантастична писта и отлично предизвикателство както за пилотите, така и за автомобилите. Очакваме дъжд в началото на уикенда, но се надяваме трасето да е сухо за квалификацията и състезанието. Правилните настройки на крилото с DRS са много важни за тази писта. В Белгия се виждат доста различни аеродинамични решения – коментира главният инженер на тима Марк Гилан.

Спа е специално трасе за Пастор Малдонадо, тъй като е постигнал много успехи там в миналото и харесва конфигурацията му.

– Пистата има и невероятна история. Пилотите винаги искат да се справят добре там. Ще е интересно също така да видим представянето на останалите екипи, да открием кой е отбелязал напредък от последното състезание – допълни венецуелецът.

Бруно Сена направи чудесен уикенд в Унгария преди паузата и също се надява да продължи със солидното представяне.

– Карах миналата година на Спа с гумите на Пирели и придобитият тогава опит ще ми помогне тази година. Квалификацията е важна, като ще се постарая да вляза в Q3 като предишния път. От там нататък се надявам да спечеля точки – каза още той.