Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс се опитват да оптимизират реглажите на FW33

Уилямс се опитват да оптимизират реглажите на FW33

49
0
Пастор Малдонадо

Преструктурирането в екипа на Уилямс вече е в ход – Гран при на Сингапур бе последната за техническия директор Сам Майкъл и неговите задължения са преразпределени. Екипът не очаква чудо до края на 2011 г. във Формула 1, а и прекалено далеч в класирането, записвайки един от най-лошите сезони в историята си.

Сузука е класическа писта, много известна е формата й, наподобяваща осмица. Средната скорост в завоите е много висока и съответно натоварването в гумите се увеличава значително, но не толкова това върху спирачките – разяснява главният операционен инженер Марк Гилан. – Нивото ни на разбиране по отношение на FW33 се повиши чувствително от Сингапур насам и понастоящем се трудим упорито да оптимизираме настройките и да подобрим болида.

За Рубенс Барикело – както за мнозинството от колегите му – Сузука е едно от любимите трасета.

Според мен S-кривите са най-хубавата част. Там винаги е вълнуващо и тази година едва ли ще е изключение, а и шампионатът ще бъде решен отново в Япония. Аз мога само да се надявам на точки – каза бразилецът.

Пастор Малдонадо за първи път ще се състезава на историческата писта, така че тепърва ще се запознае наистина с конфигурацията и предизвикателствата й. Той обаче отбеляза първия сектор и фантастичната комбинация от завои в него, изглеждащи трудни дори на симулатора.