Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс ще се стреми да вземе точки и с двете коли на...

Уилямс ще се стреми да вземе точки и с двете коли на Каталуня

73
0

Екипът на Уилямс ще се стреми към това да вземе точки и с двете коли в предстоящата Гран при на Испания на Каталуня. Това заяви техническият директор на тима Пади Лоу. От началото на сезона всички точки за екипа от Гроув носи Фелипе Маса, като дебютантът Ланс Строл още не е взел нито една. В последния кръг в Сочи обаче той отбеляза напредък и завърши 11-и, само на 1 позиция от зоната на точките.

„Нормално по това време виждаме първите големи подобрения по колите, което за тази година има още по-голямо значение заради новите правила за аеродинамиката, заяви Лоу. – Пистата изправя колите пред много сериозни предизвикателства, особено аеродинамиката им в завои 3 и 9, както и окачването в третия сектор. Не спечелихме всички точки, които искахме в Русия, затова сега целта ни е да завършим и с двете коли в точките.”

„Пистата в Барселона е позната добре за повечето пилоти, коментира Маса. – Това е като домашно състезание за всеки, защото винаги правим тестове там. Трябва ти добра притискаща сила за високоскоростните секции, както и добро сцепление в последния сектор. Имахме добри предсезонни тестове на тази писта и се надявам да имаме добър уикенд, без нещастни инциденти, като този (спуканата гума) в Сочи.”

„Познавам пистата от тестовете във Формула Рено, Формула 3 и Формула 1, но всъщност никога не съм карал на нея в състезание, заяви от своя страна Строл. – Обичам това трасе и първия сектор, в който всички завои от 1 до 4 са бързи. Последния сектор е сложен с тесни, спънати и технични завои.”