Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс ще вземат решение за пилотите си за 2012 г. до края...

Уилямс ще вземат решение за пилотите си за 2012 г. до края на сезона

42
0
Рубенс Барикело

Уилямс ще вземат решение кои ще са пилотите им през 2012 г. до края на настоящия сезон, заяви Рубенс Барикело днес на пистата Йонгам в Корея. Бразилецът няма договор за догодина, а за място в тима от Гроув се спрягат няколко имена, най-известните от които са на Кими Райконен и Адриан Сутил от Форс Индия.

Барикело вече няколко пъти отхвърля възможността световният шампион във Формула 1 за 2007 г. да се върне в спорта, но не споменава други имена в опроверженията си. Той самият е решен да направи всичко възможно, за да остане в Гран при. Рубенс вече е пилотът с най-много стартове в историята на F1 и кара вече 20 години.

От отбора ми казаха, че вероятно ще вземат решение пред Бразилия. Това е положителен знак, тъй като наистина ми се ще да знам какво се случва. Феновете също искат да са наясно. Има две-три други интересни възможности, но не бих останал във Формула 1 само и само да карам тук, просто да участвам. Искам конкурентоспособен автомобил. И отборите, с които разговарям, имат възможностите и качествата да конструират чудесни автомобили – обясни Барикело.

Той допълни, че е готов да обмисли и съвсем различен вариант – такъв, при който ще си тръгне от спорта. Въпреки всичко бразилецът бе категоричен, че цялата му кариера в F1 е била прекрасно изживяване.

Принадлежа на спорта и никога не съм бил толкова бърз, колкото съм сега. Затова искам да продължа и догодина. Но ако съдбата реши друго, тогава ще се прибера у дома – каза още Рубенс.