Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс смята, че тимът му можеше да се справи по-добре през 2012...

Уилямс смята, че тимът му можеше да се справи по-добре през 2012 г.

34
0
Франк Уилямс

Сър Франк Уилямс смята, че отборът му можеше да се справи по-добре през изминалия сезон във Формула 1 с оглед силните страни на болида FW34.

Темпото ни в дълги серии от обиколки бе много стабилно. Трябва да подобрим скоростта си в квалификациите, но на определени писти успяхме да попритиснем топотборите – каза той. – Победата ни в Испания бе, разбира се, паметно събитие и показа, че можем да правим автомобили, с които да се печелят надпревари. Темпото ни на напредък бе много окуражаващо и съм уверен, че през 2013 г. ще сме още по-напред на грида.

Уилямс е убеден, че пилотите на отбора, носещ името му, за 2013 г. Пастор Малдонадо и Валтери Ботас ще успеят да извлекат потенциала от колата през следващия сезон.

И двамата са много силни. Пастор показа през изминалия сезон, че е един от най-бързите пилоти във Формула 1, направи някои блестящи квалификации. Валтери демонстрира, че може бързо да влезе в темпото. Освен това с тях се работи лесно и така се изграждат чудесни взаимоотношения с инженерите и при развитието на автомобила – обясни англичанинът.

Според него Малдонадо показва все по-голяма зрялост, както и че успява да извлече скорост от автомобила по начин, който се удава на малцина:

Невероятното му представяне в Испания показа, че той е в състояние да контролира напрежението и да направи безпогрешно състезание. С още един сезон зад гърба му съм убеден, че догодина ще утвърди позицията си като един от топпилотите в спорта. Валтери е част от семейството на Уилямс от три години и знам, че инженерите ни, както и други хора в падока, го ценят много високо. Способностите му да асимилира информация са отлични. Освен това е бърз дори на нови трасета. Следващата година ще е трудна за него, защото дебютният сезон винаги е най-сложен.