Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Уилямс целят напредък със сериозни подобрения за Гран при на Испания

Уилямс целят напредък със сериозни подобрения за Гран при на Испания

54
0
Валтери Ботас

Сезон 2013 г. във Формула 1 започна трудно за екипа на Уилямс. Отборът си е поставил за цел да отбележи значителен напредък със сериозни подобрения за Гран при на Испания следващия месец.

Тимът не взе никакви точки в първите две надпревари – в Австралия и Малайзия – и търси начин да оправи ситуацията. Техническият шеф Майк Кахлън, на когото се наложи да изпълнява и ролята на тийм шеф за един уикенд (в Мелбърн) обясни, че отборът анализира данните, за да разбере какво точно е необходимо да подобри в FW35.

– Чувстваме, че разбираме по-добре къде се намираме и целият тим се труди да подобри конкурентоспособността ни през следващите няколко старта. Крайната ни цел е значителен напредък за испанската Гран при – обясни той.

Според него условията в Китай, където температурите ще са по-ниски, би трябвало да паснат на колата. Пастор Малдонадо пък смята, че времето може да направи състезанието непредсказуемо:

– Има различни завои, така че е необходим подходящ баланс за изискванията на правите и участъците, където се преминава с по-ниска скорост. Друго предизвикателство е стратегията. Инженерите се изправят пред някои трудни решения, когато преценяват какво да правим в състезанието. Не направихме най-добрия старт на сезона и ни трябва малко време, за да подобрим автомобила и да влизаме постоянно в точките, но целият екип се труди много упорито.

Валтери Ботас има опит на пистата до Шанхай, където кара в една от петъчните свободни тренировки миналия сезон. Той смята, че истинското предизвикателство ще е да накараш гумите да работят както трябва.

– Температурите често са ниски, а гладката настилка е доста различна от тези в предишните два старта. Нямах късмет и не спечелих първите си точки в миналото състезание и макар да не сме в желаната от нас позиция, работим здраво, за да направим крачка напред в представянето си – допълни финландецът.