Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Шарл има стратегическо предимство пред Макс: Уиндзор

Шарл има стратегическо предимство пред Макс: Уиндзор

2272
0
Шарл Льоклер
снимка: Ферари

Макс Верстапен и Шарл Льоклер ще стартират един до друг от втора редица в Гран при на Португалия. Те ще бъдат съответно трети и четвърти на старта. Пилотът на Ферари направи невероятна обиколка за да постигне това и получи признание от съотборника си, Себастиан Фетел.

Впечатляващо, обаче, бе и това, че Шарл успя да излезе от втория сегмент на квалификацията с гуми медиум. Това е и комплектът гуми, с който той ще стартира днес. Съперникът му от Ред Бул пък ще стартира със софт. Разликата между двамата в Q3 бе едва 0.186 в полза на Макс.

Тъй като това е първо състезание на тази писта отборите и Пирели не разполагат с достатъчно информация за работата с гумите, което затруднява избора на отборите и пилотите. Питър Уиндзор смята, обаче, че от Ред Бул са сгрешили и това ще даде предимство на Шарл.

„Странно е, че Ред Бул изкараха Верстапен със софт. Те бяха много бързи с медиум в третата свободна тренировка и направиха доста обиколки с тези гуми. Очакванията бяха, че те ще се опитат да направят квалификационни обиколки с този комплект в Q2, но не го направиха.“

„Това е голям момент тази година: Ферари с медиум срещу Ред Бул със софт. Това означава, че Шарл стартира със стратегическо предимство.“

На различно мнение е пък Хелмут Марко. Австриецът смята, че тъкмо този избор ще даде шанс на Макс да се бори с пилотите на Мерцедес за победата.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.