Начало Други Wings For Life World Run се провежда за втори път – включете...

Wings For Life World Run се провежда за втори път – включете се и вие!

48
0

Бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард, безстрашният Феликс Баумгартнер, шампионът на рали Дакар Марк Кома и американският офроуд камиони шампион Рики Джонсън ще са сред 35-те шофьори на „колите-ловци“, които ще преследват десетки хиляди бегачи във второто издание на световното бягане WINGS FOR LIFE WORLD RUN на 3 май 2015 г.

Регистрацията приключва на 28 април и имена като австралийските пилоти Даниел Рикардо (от Ред Бул в F1) и Марк Уебър (който се състезава за Порше в световния шампионат за състезания за издръжливост), немската маратон шампионка Сабрина Монекхаупт и френският състезател по ски алпийски дисциплини Люк Алфан ще вземат участие, опитвайки се да останат пред уникалните за събитието „коли-ловци“, които ще играят ролята на подвижни финиш линии.

Очаква се както бегачите, така и шофьорите на „колите-ловци“ да се забавляват, докато срещат своите предизвикателства по пътя.

Най-близката дестинация до България е Букурещ, но тази година ВСЕКИ и НАВСЯКЪДЕ може да участва в инициативата чрез онлайн апликация, наречена „селфи бягане“. Срокът за регистрация е до 28-ми април на http://www.wingsforlifeworldrun.com. Приносът на всеки онлайн състезател е сумата от 15 евро. 100% от приходите, събрани чрез Световното бягане „Крила за живот”, се даряват за изследвания на гръбначния мозък. Всеки у нас също може да се присъедини към десетките хиляди бегачи, които ще тичат за онези, които не могат.

Изисква се много малко усилие – просто да си навън и да тичаш заедно с още над 70 000 души по света в един и същи ден, в един и същи час!

WINGS FOR LIFE WORLD RUN се проведе за първи път през 2014 г. Това е световно събитие за бегачи, което тази година ще се състои на 3 май. Атлети и любители на спорта от 35 населени места по цял свят стартират точно в 14.00 часа българско време. Ако това не ви се струва достатъчно уникално – състезанието няма финална линия. Вместо това бегачите са преследвани от „коли-ловци“, които потеглят 30 минути след началото на надбягването с 15 км/ч и постепенно вдигат скоростта, докато и последният не е „заловен“.

Култард например е направил кариера от светкавични скорости, преминавайки първи през финала, но по време на световното бягане сърцето му ще тупти в синхрон с оборотите на тялото на всички участници. „Харесва ми иронията”, казва Култард, ветеран във Формула 1 с над 240 състезания. „Прекарал съм живота си, давайки газ до дупка, а ето че сега съм на Силвърстоун, карайки със замайващите 15км/ч. Най – хубавата част от състезателния ми ден е знанието, че в един момент ще задмина моя бивш съотборник Марк Уебър, който ще тича на Силвърстоун.”

Други познати имена, които ще застанат зад волана, включват ски гигантите Бруно Кернен и Джон Олсън, ирландската ръгби звезда Саймън Зибо, също така и GP2 таланта Пиер Гасли. Всички те ще „преследват” хората и спортистите, които ще тичат благотворително за набиране на средства и повишаване на осведомеността за изследвания на гръбначния мозък и за хората с това увреждане, които са на инвалидна количка.

Феликс Баумгартнер, който ще е сред шофьорите на WINGS FOR LIFE WORLD RUN в Букурещ (Румъния) добави:„ За мен спорта, това е поставяне на цел. Моята цел е да съм последният останал шофьор на 3-ти май”. Което означава, че Румъния би била коронясана за световен шампион, но все пак още 34 други места по света започват по едно и също време, което поставя летвата много високо.

Миналата година рали състезателят Франц Витман беше последният оцелял шофьор, когато „хвана“ етиопеца Лемауърк Кетема, коронясан за световен шампион на 2014 г., след зашеметяващите 78 километра бягане, изминати за 5 часа в Донаутал, долна Австрия. „Докато настигнем Лемауърк, се шегувахме, че скоро ще трябва да намерим бензиностанция, ако този човек продължава да тича” каза Уитман. Със страхотни бегачи по цял свят през 2015, това може да се окаже един дълъг ден в офиса за шофьорите, които ще ги преследват.