Начало Други WIZZ AIR с пет нови линии от летище Варна

WIZZ AIR с пет нови линии от летище Варна

81
0

Wizz Air обяви, че ще открие своята 27-ма база на 21 юли 2017 г. във Варна с разполагане на един нов самолет Airbus A320. Летище Варна, което вече обслужва полети на Wizz Air, ще бъде второто летище, където авиокомпанията ще има оперативна база.

Базата на WIZZ във Варна е инвестиция от 98 милиона долара, като авиокомпанията открива в града и 36 работни места. Дейността на компанията ще допринесе също за развитието на местната икономика, подкрепяйки авиационната, транспортната и туристическата индустрия.

Новият самолет ще увеличи броя на линиите, обслужвани от авиокомпанията във Варна на седем. Новите полети на WIZZ ще свързват Варна с Дортмунд и Мюнхен Меминген в Германия, Айндховен в Холандия, Ларнака в Кипър и Милано Бергамо в Италия. Честотата на полетите по популярната линия Лондон Лутън също ще се увеличи на 10 полета седмично. През 2017 г. Wizz Air ще има над 380,000 места в продажба по своите маршрути от Варна, което представлява 260% ръст за година.

Първият полет на Wizz Air от София излетя през 2005 г. През последните 12 месеца, до края на 30 ноември, WIZZ е превозила над 1,7 милиона пътници по нискотарифните си линии до и от трите български летища София, Варна и Бургас.

С новия самолет догодина Wizz Air ще има осем машини, базирани в България – седем в София и една във Варна, създавайки екип от над 300 ориентирани към клиента служители. Мрежата на WIZZ в България сега е изградена от 43 линии, включително една вътрешна между София и Варна.

“Първият полет на Wizz Air от Варна излетя през 2007 г. и оттогава сме превозили над половин милион пътници по нашите нискотарифни маршрути, стимулирайки местните туристически и авиационни индустрии. С установяването на оперативна база на летище Варна, създаваме редица местни работни места в авиокомпанията и нашите бизнес партньори, както и повече възможности за достъпно пътуване до България. Освен това силната експанзия на нашата мрежа ще позволи на по-голям брой клиенти да посетят Варна, което ще допринесе допълнително към местната икономика. Специализираният ни български екипаж ще осигури отлично пътуване за всеки пътник, пътуващ с WIZZ на борда на нашия нов самолет Airbus A320“, заяви корпоративният директор на Wizz Air Оуен Джонс.