Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Ботас знае какво трябва да направи, за да остане в Мерцедес

Волф: Ботас знае какво трябва да направи, за да остане в Мерцедес

47
0
Валтери Ботас,Люис Хамилтън

Валтери Ботас знае какво трябва да направи през идния сезон във Формула 1, за да запази мястото си в екипа на Мерцедес и в бъдеще. Това заяви спортният шеф на Сребърните стрели Тото Волф.

Финландецът записа неубедителен сезон, в който освен това нямаше късмет, а стана и жертва на отборни заповеди. Последните му костваха победата в Гран при на Русия, където той трябваше да пропусне съотборника си Хамилтън.

„Валтери знае къде трябва да бъде през следващия сезон, заяви Волф. – Той трябва да се отърве от целия малшанс, който го преследваше и да се представя на същото ниво, както Люис.Това му е нужно, за да остане при нас и през 2020 г. Той има нужните качества да го направи.”

Напрежението върху Ботас ще бъде още по-сериозно поради факта, че в тима резервен пилот ще бъде Естебан Окон, който загуби мястото си в Рейсинг Пойнт Форс Индия, но показа сериозна бързина и чака своя шанс за нова изява в Гран при.

„Фактът, че Люис става по-добър, означава, че и Валтери трябва да стори същото, каза още Волф. – Не спирам да виждам подобрение при него, но от друга страна той се изправя срещу 5-кратен шампион. Да надвиеш такъв в пика на неговите сили ще бъде много трудно и Валтери го разбира.“