Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф подкрепя Рос Браун за управленска роля в спорта

Волф подкрепя Рос Браун за управленска роля в спорта

24
0
Рос Браун,Тото Волф

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че би подкрепил Рос Браун, ако последният заеме водеща роля в бъдещата управленска структура на F1. В последно време се носят слухове, че Браун може да бъде назначен на сериозна позиция в F1 при новите собственици от Liberty Media.

Като според немски медии дори той може да поеме ролята на Бърни Екълстоун. Самият Браун отрече тези информации, като каза, че за момента изпълнява само консултантски дейности към компанията.

Самият Браун наскоро разкри в книгата „Total Competition: Lessons in Strategy from Formula One”, написана в сътрудничество с бившия главен изпълнителен директор на Уилямс Адам Пар, че е напуснал тима на Мерцедес в края на 2013 г., тъй като нямал доверие на Тото Волф и Ники Лауда. Но Волф казва, че няма лоши чувства към Рос заради тези негови коментари.

„За мен това не е проблем. Ние поддържаме контакт и той каза някои много хубави неща за нас. Отношенията ни са непокътнати, каза Волф. – Рос има огромен опит и технически познания, за да има потенциална важна роля в F1. Той винаги е бил тук в този спорт. Беше на дистанция от всеки един отбор, след като бе далеч от Формула 1 за няколко години. Ако трябва да подкрепя Рос за лидерска функция в F1, той има моя вот.”