Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф притеснен от възможността технически проблем да реши титлата

Волф притеснен от възможността технически проблем да реши титлата

23
0

Спортният шеф на Мерцедес Тото Волф е притеснен от това битката за титлата между Нико Розберг и Люис Хамилтън да не се реши от технически проблем. Преди финалния кръг от сезона в Абу Даби германецът има аванс от 12 точки пред Люис, като ще му е достатъчно да завърши на 3-о място на Яс Марина, за да спечели короната.

Волф се надява всичко в битката между двамата да се реши на пистата, а не да се случи технически проблеми, както стана например през 2014 г. Тогава отново двамата спореха за титлата, като повреда в ERS системата отне всякакви шансове на Розберг да се пребори с Хамилтън за трофея.

„Както Бърни би наредил, ще имаме битка в Абу Даби, коментира Волф. – Има 12 точки разлика между двамата и те ще се борят на пистата. Просто трябва да им дадем две коли. Най-големият ми кошмар е да се случи технически проблем.”

Волф заяви още, че не е можел да очаква първо и второ място в отминалото състезание в Бразилия при тези лоши условия. „Люис направи безгрешно състезание с най-добро темпо спрямо всички, каза австриецът. – Затова съм много щастлив от резултата. Може би най-добрият за сезона.”