Начало Moto News WorldSBK: Баутиста с 9 поредни победи

WorldSBK: Баутиста с 9 поредни победи

227
0

Алваро Баутиста (ARUBA.IT Racing – Ducati) спечели деветата си поредна победа за дебютния си сезон. Той финишира първи и в третото състезание на пистата Арагон в Испания. Баутиста донесе и победа №350 в сериите за Ducati. Така испанецът изравни рекорда от 2003 г. на шампиона на WorldSBK Нийл Ходжсън, като спечели деветте състезания от сезона.

Баутиста се възползва от първата си позиция, като дръпна пред Джонатан Риа (Kawasaki Racing).

Съотборникът на Баутиста – Чаз Дейвис атакува и стигна до 3-о място. Алекс бе 4-и, въпреки че слезе назад в класирането.  Том Сайкс не бе от най-бързите на старта. Позволи на бързо стартиралия Жорди Торес  и Юджийн Лавърти минат напред.

В 7-ия завой Дейвис атакува и изпревари Риа на втория тур. Сайкс  допусна грешка на завой 12. Бе изпреварен от Леон Хаслъм (Kawasaki Racing) и Торес, който стана 6-и. Алекс Лоус се върна до 3-о място. Той бе пред Риа,  който остана 4-и. Съотборникът му Хаслам го застигаше. В същото време Лавърти се отърва от Торес.

На 8-мата обиколка Дейвис започна да дръпва напред и увеличи дистанцията пред Лоус. Риа се излезе от трасето, заедно с Хаслам. Двамата като би ли се разминаха с подиума. Лоус пробва да притисне Дейвис, но не успя.

Лавърти отпадна от битката за второто място. Риа започна щурм. Изпревари Лоус на завой 7, но на 8-ия Алекс си върна мястото. На 12-ия завой Риа отново бе отпред, а покрай Лоус след две обиколки се промъкна и Хаслам. Той започна преследване на съотборника си и Дейвис.  Лоуес щеше да остане на пето място.

Риа изглеждаше с гарантиран подиум. Съотборникът му Хаслам имаше други идеи и изпревари пилота от Ълстър.

След това обаче Риа възстанови статуквото. Той и Дейвис подновиха съперничеството си за подиума. На последната обиколка, грешка на Дейвис в завой 1, позволи на северноирландеца да излезе отново начело. Хаслам не успя да извлече полза от грешката на Дейвис.

Баутиста спечели победата отново с голяма преднина – 6,867 сек. Това е 9-и пореден успех за новака в шампионата. Втори беше Риа, както във всички състезания досега. Дейвис за втори път допълни подиума в Арагон както бе и вчера. Хаслам и Лоус оформиха първата петица.

Лавърти стана 6-и, пред Жорди Торес, който за 4-и пореден път завърши в топ 10. Михаел ван дер Марк стана 8-и, пред Майкъл Рубен Риналди и Сандро Кортезе.