Начало Moto News WorldSBK: Сайкс печели Суперпол в Мизано

WorldSBK: Сайкс печели Суперпол в Мизано

56
0

След две от най-оспорваните сесии Суперпол в WorldSBK този сезон, в утрешното състезание на Мизано от първа позиция ще стартира Том Сайкс  с Kawasaki. Световният шампион за 2013 г. направи най-добрата обиколка на пистата и ще стартира за 27-и път от първа позиция в своята кариера на пилот в WorldSBK.

Сайкс постигна време 1:34,214, което е нов рекорд на пистата. До него на първа редица ще стартират Леон Хаслам (Aprilia Racing Team – Red Devils) и Давиде Джулиано (Aruba.it Racing – Ducati SBK Team), като тримата се събраха в 0.228 сек.

На втора редица са лидерът в шампионата Джонтан Риа (Kawasaki Racing Team), завърналият с на пистата с уайлдкард Макс Биаджи (Aprilia Racing Team) и Жорди Торес (Aprilia Racing Team – Red Devils). Трета редица е заета от Алекс Лоус (Voltcom Crescent Suzuki), Айртон Бадовини и шампионът за миналата година Силвен Жинтоли (Pata Honda World Superbike Team).

Десети след квалификацията е Микеле Пиро (Aruba.it Racing – Ducati SBK Team), който е начело на 4-а редица, който е пред Час Дейвис с Ducati и Матео Байоко (Althea Racing). На следващата редица 13-и е Ленадро Меркадо (Barni Racing), който е на 5-а редица, заедно с Николо Канепа (Althea Racing) и Михаел ван дер Марк (Pata Honda World Superbike Team).