Начало Moto News WorldSBK: Том Сайкс спечели Суперпол на Сепанг

WorldSBK: Том Сайкс спечели Суперпол на Сепанг

42
0

Том Сайкс (Kawasaki Racing Team) спечели 10-ата Tissot-Superpole за сезона в WorldSBK. До него от първа редица на пистата Сепанг в Малайзия ще стартират Жорди Торес и носителят на титлата за 2014 г. Силвен Гинтоли.

По време на сесията Суперпол 2 при 34 градусова жега по пистата с дължина 5.543 км, Сайкс постигна 2:03.240 – най-бързата обиколка за уикенда. Това е 28-ата първа позиция в кариерата на британеца в WorldSBK. След като преминаха през 4-ата свободна тренировка (FP4), а след това и през Суперпол 1, Матео Байоко (Althea Racing) и Алекс Лоус (Voltcom Crescent Suzuki), които ще тръгнат съответно от 10-а и 5-а позиция в утрешните две състезания от 16 обиколки. Времето на Байоко по време на първите 15 минути бе 2:04.380, почти същото като на Жорди Торес от FP3, което бе най-бързото за уикенда, преди Суперпол сесията.

До Сайкс на първа редица са Жорди Торес (Aprilia Racing Team – Red Devils), който спечели втори пореден старт от първа редица след Лагуна Сека. Третото място на Силвен Гинтоли (Pata Honda), който се върна на първа редица за първи път през този сезон. Във своята последна обиколка Макс Биаджи (Aprilia Racing Team) се нареди първи на втора редица, а до него са Лоус и ЧазДейвис (Aruba.it Racing – Ducati SBK Team).

Трета редица е оглавявана от лидера в шампионата Джонатан Риа, който стана 7-и със своето Kawasaki и може да празнува още в утре световна титла, ако спечели или е втори в двете състезания. До него е Леон Хаслам (Aprilia Racing Team) и Николо Канепа (Althea Racing). На 4-а редица са Байоко, Ранди де Пюние (Voltcom Crescent Suzuki) и Айртон Бадовини от BMW Motorrad Italia, който е 12-и, който не е ясно дали ще продължи да кара този уикенд след катастрофата си във FP4.

На 5-а редица са Михаел ван дер Марк (Pata Honda World Superbike Team) – 13-и, като холандецът бе забавен от Байоко в бавната му обиколка на Суперпол1. Леон Камие с  машината на MV Agusta Reparto Corse е 14-и пред Роман Рамос (Team Go Eleven).