Начало Рали WRC има спешна нужда от промоутър, твърди Льоб

WRC има спешна нужда от промоутър, твърди Льоб

37
0
Себастиен Льоб

Себастиен Льоб смята, че ФИА трябва да намери възможно най-бързо промоутър на световния рали шампионат. Световната федерация прекрати договора на занимаващата се с първенството North One Sport (NOS), след като не получи никакви гаранции относно бъдещата дейност на компанията. NOS освен това не успяха да намерят необходимите за сезона средства след фалита на собствениците им от Convers Sport Initiatives.

Според осемкратният световен шампион ситуация като настоящата изобщо не е добра за спорта. Той обаче заяви, че NOS не са свършили достатъчно работа, за да промотират WRC в родината му.

Не мога да разбера защо във Франция шампионатът не се отразява като хората. Страната има осемкратен световен шампион, Себастиен Ожие израства и върви към върха на спорта, но във Франция почти не се пише и говори за надпреварите. Загубихме промоутъра си, но така или иначе миналия сезон не видяхме кой знае какво в родината ми – сподели Льоб.

Пилотът на Ситроен е категоричен, че трябва скоро да се намери решение на проблема с промоутъра, както и че трябва да се работи в посока популяризирането на WRC.

Да, миналия сезон имаше трудни моменти, но е важно да се работи. За мен не е важно ралитата да са дълги. В Монте Карло сега е цели пет дни, но по-важното е да направим добро шоу за телевизиите. Може да се включат и преки предавания, както това бе правено с IRC. Моята работа е да карам, други хора трябва да намерят решението на проблема – добави Льоб.