Начало WRC News WRC оповести рестартиране на шампионата в Естония

WRC оповести рестартиране на шампионата в Естония

654
0
WRC, бележки, навигатор
снимка: М-Спорт

Световният рали шампионат (WRC) оповести най-после ревизиран календар за останалата част от 2020 г. От първенството се проведоха три кръга преди спортът по света да се окаже в принудителна пауза.

Първо в ревизирания календар е рали Естония на 5-6 септември. Следва Турция – на 24-27 септември, Германия – 15-18 октомври, Италия – 29 октомври – 1 ноември и Япония – 19-22 ноември. Все още се обсъжда включването на рали Ипр и Хърватска. Аржентина, която досега се водеше отложена надпревара, бе отменена официално.

„Днешната новина позволява на WRC да рестартира в подходящ момент и осигурява на първенството статут на световен шампионат“, коментира WRC промоутърът Оливър Сиесла.

Новината за това, че Естония ще е част от WRC през 2020 г. бе оповестена на специална пресконференция в Талин, на която присъстваха Сисла и премиерът на страната Юри Ратас. Надпреварата ще е в съкратен формат от само два дни.

„Радвам се да оповестим рестарт на първенството след няколко месеца дискусии, които изискваха огромна гъвкавост от всички страни в тези непредвидими времена“, заяви рали директорът на ФИА Ив Матон.

„Знам, че естонският автомобилен съюз и организаторите ще вложат всичките си усилия, за да направят събитие по стандартите на световния шампионат. Хората от ACI в Италия се трудиха неуморно, за да пренасрочат старта си. Щастлив съм, че намериха слот през октомври. Подготовката вече върви, като всички ще отделят сериозно внимание на изискванията за безопасност.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.