Начало WRC News WRC оповести рестартиране на шампионата в Естония

WRC оповести рестартиране на шампионата в Естония

729
0
WRC, бележки, навигатор
снимка: М-Спорт

Световният рали шампионат (WRC) оповести най-после ревизиран календар за останалата част от 2020 г. От първенството се проведоха три кръга преди спортът по света да се окаже в принудителна пауза.

Първо в ревизирания календар е рали Естония на 5-6 септември. Следва Турция – на 24-27 септември, Германия – 15-18 октомври, Италия – 29 октомври – 1 ноември и Япония – 19-22 ноември. Все още се обсъжда включването на рали Ипр и Хърватска. Аржентина, която досега се водеше отложена надпревара, бе отменена официално.

„Днешната новина позволява на WRC да рестартира в подходящ момент и осигурява на първенството статут на световен шампионат“, коментира WRC промоутърът Оливър Сиесла.

Новината за това, че Естония ще е част от WRC през 2020 г. бе оповестена на специална пресконференция в Талин, на която присъстваха Сисла и премиерът на страната Юри Ратас. Надпреварата ще е в съкратен формат от само два дни.

„Радвам се да оповестим рестарт на първенството след няколко месеца дискусии, които изискваха огромна гъвкавост от всички страни в тези непредвидими времена“, заяви рали директорът на ФИА Ив Матон.

„Знам, че естонският автомобилен съюз и организаторите ще вложат всичките си усилия, за да направят събитие по стандартите на световния шампионат. Хората от ACI в Италия се трудиха неуморно, за да пренасрочат старта си. Щастлив съм, че намериха слот през октомври. Подготовката вече върви, като всички ще отделят сериозно внимание на изискванията за безопасност.“