Начало Рали WRC спечели много нови фенове с това рали в Швеция, заяви Капито

WRC спечели много нови фенове с това рали в Швеция, заяви Капито

26
0

Световният рали шампионат спечели много нови фенове с изключителната битка, която се водеше до финала на втория кръг от тазгодишното първенство в Швеция, заяви шефът на Фолксваген Йост Капито.

Себастиен Ожие спечели надпреварата, но този път трябваше да се бори до последния метър, за да се качи на най-високото стъпало на подиума. Съотборникът му Андреас Микелсен бе на път да вземе първи WRC успех в кариерата си, но сбърка на самия финал и се завъртя. Това го прати трети, докато двукратният световен шампион компенсира своя по-ранна грешка, спечелвайки 26-ата си победа.

– Това бе изключително вълнуващо рали. Сигурен съм, че световният шампионат е спечелил много фенове през тези няколко дни. Позициите на подиума бяха решени буквално в последните метри. Андреас води до финалната контрола, доближи се максимално до първата си победа. Той наистина притисна Ожие, както и добрия си приятел Тиери Нювил и може да се гордее с представянето си. Неговото време рано или късно ще дойде, в това няма съмнение. Ожие направи невероятно каране, особено от психологическа гледна точка и напълно заслужи крайната победа. Свалям шапка на пилотите и навигаторите им – коментира Капито.

Самият Ожие също сподели, че финалът на надпреварата бе невероятен. Французинът бе категоричен, че е страшно горд с този успех и той със сигурност е един от най-добрите в кариерата му.

– Първата ми победа в Швеция преди две години, когато победих Себастиен Льоб, бе фантастична, но за тази се борих дори още по-упорито. С Жулиен (Инграсия – навигаторът му, б.а.) дадохме всичко от себе си – от първия ден чак до пауърстейджа. Карахме колкото можахме и това ни се отплати накрая. Това със сигурност бе един от най-вълнуващите финали на рали – не само за феновете, но и в цялата ми кариера досега. Съжалявам за Андреас, който бе толкова близо до първата си победа и водеше изключително упорита битка с нас. Сигурен съм обаче, че това не е последният ни двубой. Той и Тиери Нювил направиха забележително представяне – допълни Ожие.