Начало Top Moto News WSBK: Баутиста триумфира и в суперпол състезанието в Австралия

WSBK: Баутиста триумфира и в суперпол състезанието в Австралия

129
0
Алваро Баутиста, Дукати
Алваро Баутиста, снимка Дукати

Алваро Баутиста триумфира и в суперпол състезанието в Австралия. Пилотът на Дукати записа четвърти пореден успех на пистата Филип Айлънд и общо втори от началото на сезон 2023 в WSBK. Втори финишира съотборникът на Баутиста Михаел Рубен Риналди, следван от Топрак Разгатлиоглу с Ямаха.

Тази година уикендът в Австралия отново бе посетен от местния герой Трой Корсър. Двукратният WSBK шампион бе специален гост и в днешните стартове от световния Супербайк шампионат и поддържащата серия Суперспорт

Баутиста отново направи най-добрия старт и поведе след преминаването на завоя Дуън. Втори бе Разгатлиоглу, следван от Рей, Агертер, Риналди, Йотл и Локатели.

Разгатлиоглу успя да задмине Баутиста на завоя Милър, докато Рей и Агертер спряха прекалено късно и излязоха извън очертанията на трасето в Австралия. Това позволи на Риналди и Лоус да минат напред.

8 тура преди края на суперпол състезанието, Баутиста си върна водачеството, следван от Лоус и Разгатлиоглу. В по-задната част на полето Рей се бореше да възстанови загубените позиции и да се доближи до водещото трио.

В петата обиколка Реми Гарднър (GRT Ямаха) се удари със своя съотборник Доминик Агертер. В резултат на това австралиецът бе наказан от комисарите в Австралия с преминаване през дългата обиколка. Междувременно Баутиста продължаваше да води пред Риналди, Разгатлиоглу и Лоус.

До края на кратката надпревара в Австралия, Баутиста добави още една победа към своя актив и втора поредна след тази от първия старт. Испанският ветеран си гарантира потегляне от първа позиция за второто състезание на пистата Филип Айлънд. До него на подиума се качиха Риналди и Разгатлиоглу.

Четвърти завърши Алекс Лоус (Кавазаки), следван от Андреа Локатели (Ямаха), Филип Йотл (GoEleven Дукати) и Джонатан Рей (Кавазаки). Топ 10 допълниха Икер Лекуона (Хонда), Аксел Басани (Motocorsa Racing Дукати) и Михаел ван дер Марк с БМВ.