Начало Moto News WSBK: Час Дейвис с дубъл на Арагон, печели състезание №700

WSBK: Час Дейвис с дубъл на Арагон, печели състезание №700

38
0

Час Дейвис (Aruba.it Racing Ducati) спечели състезание №700 в историята на световния шампионат на Супебрайк. Това е втората му победа за уикенда, след като вчера спечели първия старт на пистата Арагон – 3-и кръг от шампионата в WSBK. Дейвис финишира с аванс от 6,471 сек. пред втория – Том Сайкс, а 3-и остана съотборникът му от Kawasaki Джонатан Риа.

На свой терен, 4-и стана Шави Форес, който кара за Barni Racing Team с Ducati Panigale R и изравни най-добрия резултат в кариерата си, тъй като и вчера бе 4-и. Неговият сънародник Жорди Торес пък постигна най-доброто си класиране за годината, след преминаването в новия отбор – 5-и. След него бе другият пилот на Aruba.it Racing Ducati Давиде Джулиано. Джулиано водеше сериозна битка с Михаел Ван дер Марк с Honda и се измъкна от малък инцидент. Холандецът го изпревари, но Давиде си върна позицията в края на състезанието. Все пак Ван дер Марк донесе точки на Honda за разлика от събота, когато се провали. Сега той стартира 11-и и стигна до 7-о място, като успя да достигне Торес и Джулиано в края на състезанието. Другият пилот на Honda Ники Хейдън отпадна след механичен проблем.  

Пилотът на Aprilia Алекс Де Анжелис стана 8-и, като направи прогрес в сравнение с първия старт. Дуетът на Yamaha – Силвен Гинтоли и Алекс Лоус, които стартираха от първа редица, станаха съответно 9-и и 10-и. Очевидно техните мотоциклети YZF R1 са много бързи в една обиколка, но не могат да поддържат постоянство на състезателна дистанция.