Начало Moto News WSBK: Дубъл на Меландри на Херес, Гинтоли с шанс за титла

WSBK: Дубъл на Меландри на Херес, Гинтоли с шанс за титла

49
0

Марко Меландри (Aprilia Racing Team) спечели двойна победа на пистата Херес в състезанието от световния шампионат на Супербайк. Той бе най-бърз и в двите надпревари, а неговият съотборник Силвен Гинтоли запази шансовете си за титла.

В първото състезание екшънът на трасето бе от старта до финала, като в него участваха 8 пилоти, като в началните етапи си разменяха местата на всеки завой. От старта битката бе и между дуета на Aprilia. Меландри поведе, но Гинтоли го изпревари на 3-ия завой. Лорис Баз (Kawasaki Racing Team) поведе на 4-ата обиколка, а Гинтоли бе втори иизлезе начело на 8-ия тур. След това начело за известно време бе и Давиде Джулиано. Той обаче изостана и бе 3-и, когато Меландри го изпревари. След това на 11-ата обиколка Джулиано катастрофира. Световният шампион Том Сайкс (Kawasaki Racing Team) също излезе от пистата и се върна 7- и. В първите 2 обиколки на 3-о място бе Алекс Лоус (Voltcom Crescent Suzuki), но след това катастрофира. След това, обиколка по-късно падна и Лорис Баз, който имаше контакт с мотора на Меландри.

На финала Меландри бе първи, следван от Гинтоли и Час Дейвис, който също стъпи на подиума. Четвърти стана Джонатан Риа (Pata Honda World Superbike Team), следван от Том Сайкс и Юджийн Лавърти. Силвен Барие (BMW Motorrad Italia) бе 10-и и най-бърз категорията EVO.

Във второто състезание Гинтоли водеше, следван от Сайкс, който направи отличен старт. След тях бе Марко меландри, който работеше усилено, за да излезе начело. Успя да го направи и изпревари Гинтоли, за да спечели второто си състезание за деня. На подиума стъпиха Гинтоли и Сайкс.

Топ 6 оформиха Час Дейвис, Джонатан Рей и Юджийн Лавърти. В категорията EVO, отново първи бе Силвен Браие.