Начало Moto News WSBK: Джулиано печели последния Суперпол за сезона

WSBK: Джулиано печели последния Суперпол за сезона

35
0

Първия Суперпол на осветление в историята на WSBK спечели Давиде Джулиано, който утре ще стартира от първа позиция на надпреварата на пистата Лосаил в Катар. На първа редица до него са двамата пилоти на Kawasaki Racing  – Лорис Баз и неговият съотборник и кандидат да за титлата Том Сайкс.

От Суперпол 1 Марко Меландри (Aprilia Racing Team) и лидерът в категория EVO Давид Салом (Kawasaki Racing Team) влязоха автоматично сред най-бързите, с комбинираните си постижения в сесиите FP1, FP2 и FP3 от вчера. Двамата бяха разделени от 0.086 сек. в края на сесията от 15 минути. На Силвен Барие (BMW Motorrad Italia) не му достигна малко, защото падна и бе е показан червен флаг в Суперпол 1. Французинът бе закаран в медицинския център  за допълнителен преглед и ще стартира от 13-а позиция.

На втора редица в последното състезание се наредиха Час Дейвис, претендента за титлата Силвен Гинтоли (Aprilia Racing Team), който изостава на 12 точки от Сайкс и Леон Хаслам (Pata Honda World Superbike Team). На трета редица са Джонатан Риа, Марко Меланди и Юджийн Лавърти. Най-добре квалифициралия се пилот от категорията EVO – Давид Салом е на 12-а позиция.

Пилотът с уайлдкард Алекс Кудлин (Pedercini Kawasaki) ще направи своя дебют в WSBK, като стартира от 16-а позиция, я зад него е Джоф Мей, който за първи път успя да класира машина на Hero EBR в Суперпол, ще стартира 19-и.