Начало Moto News WSBK: Ducati взимат Дейвис и Джулиано за 2014 г.

WSBK: Ducati взимат Дейвис и Джулиано за 2014 г.

114
0

Ducati подписа с Час Дейвис и Давиде Джулиано, които ще бъдат официални пилоти за световния шампионат на Супербайк за следващите два сезона. Двамата ще карат за екипа на  Ducati Corse през сезоните 2014 и 2015 г.

През третия си сезон в WSBK, бившият световен шампион в Суперспорт от Уелс Дейвис, спечели три победи и стана 5-и в класирането като пилот на BMW Motorrad. Той нямаше намерение да напуска, ако германската марка не изтегли заводския си отбор от сериите. Договорът на 26-годишния пилот с Ducati идва пет години след като отказа да бъде тестов пилот на заводския тим на марката в MotoGP.

Км него ще се присъедини и Давиде Джулиано, който се връща в Ducati, с който направи дебют в WSBK през 2012 г. с Althea Racing и машината 1098R. През 2013 г. напусна Althea Racing, за да кара Aprilia RSV4, като спечели два подиума и първата си полпозишън, като завърши 6-и в крайното класиране.

Двамата направиха дебют тази седмица на тестовете на Херес. За да обнови изцяло линията си този сезон с Дейвис и Джулиано, италианският производител Ducati иска да се съвземе от разочароващия сезон с новия  1199 Panigale Superbike, с който спечелиха само един подиум и са на дъното на класирането при производителите. Надеждите за по-добро представяне са свързани с новите правила за 2014 г.

Идването на новите пилоти в Ducati дойде след като преди това тимът прекрати двугодишния договор с компанията Alstare по средата на действието му. Причината неофициално е оттеглянето на ключов партньор. От Ducati обявиха, че съвсем скоро ще обявят пълни детайли от организацията и структурата на екипа си в WSBK.