Начало Moto News WSBK: Гранадо ще се състезава за MIE Хонда

WSBK: Гранадо ще се състезава за MIE Хонда

117
0
Ерик Гранадо, LCR
Ерик Гранадо, снимка LCR

Ерик Гранадо ще се състезава за MIE Хонда. Бразилецът подписа договор със сателитния отбор на японския производител и ще участва в световния Супербайк шампионат (WSBK).

Гранадо има голям опит в различни шампионати и серии. 26-годишният състезател прекара няколко години в клас Moto3 на световния шампионат по мотоциклетизъм на ФИМ. След това той се прехвърли в Moto2, но без особен успех.

Догодина Гранадо ще се състезава за в WSBK на пълен работен ден през, след като прекара последните два сезона в испанския Супербайк, както и в MotoE. Преди това той кара за сателитния екип на Хонда на пистата Ещорил сезон 2020 и дори спечели точка в откриващото състезание. По този начин той стана първият бразилец, който печели точки в WSBK от Алекс Барос през 2006-та.

Сред предишните постижения на Гранадо са четири титли в клас Супербайк в родната му Бразилия, както и първи място в испанския CEV Moto2 за 2017 г. Тази година той завърши и на второ място в MotoE след като спечели пет победи, като пред него бе Доминик Агертер. Двамата ще се засекат в WSBK, тъй като швейцарецът ще кара за екипа на GRT Ямаха.

„Абсолютно съм щастлив да приветствам Ерик в екипа на MIE Хонда“, коментира шефът на сателитния тим на Хонда Мидори Мориваки.

„Имахме шанса да работим с Ерик, когато той се присъедини към отбора за последния кръг от сезон 2020 в WSBO в Ещорил. Той завърши в топ 15 в Състезание №1 и бе близо до зоната на точките в Състезание 2, което беше наистина впечатляващо.“

„Неговият талант, скорост, професионализъм и не на последно място слънчевото му отношение са ключови ценности за мен. Смятам, че той ще пасне идеално на структурата на MIE Хонда“, добави Мориваки.

Гранадо остава част от MotoE и през следващия сезон наред с ангажиментите си в WSBK.

„Мисля, че това е чудесна възможност за мен и моята кариера. Много съм уверен, че ще имаме конкурентен мотоциклет. Съши така се надявам можем да работим заедно с Хонда в опитите ни за подобряване на машината“, сподели Гранадо.

„Ще бъде истинско предизвикателство да се боря с бързи състезатели на световно ниво. Ще се опитам да науча много от тях и да направя всичко възможно да постигам добри резултати всеки уикенд, за да мога да пристигна в края на сезона с увереността, че съм свършил добра работа. Надявам се, че бразилските фенове ще ме подкрепят. Знам добре, че толкова много години нямаше нито един бразилски състезател в световния шампионат. Затова се надявам да представя страната си по най-добрия начин“, добави пилотът на MIE Хонда.

Същевременно MIE Хонда потвърди напускането на Леандро Меркадо. Аржентинецът най-вероятно напуска WSBK, освен ако не си намери място в друг екип. Също така не се знае и какво ще е бъдещето в екипа на бившия пилот от MotoGP Хафиз Сиахрин.