Начало Moto News WSBK: Изненада! Бадовини с първи Суперпол

WSBK: Изненада! Бадовини с първи Суперпол

41
0

На мократа и мрачна писта Нюрбургринг Айртон Бадовини спечели дългоочаквания Суперпол в WSBK. Пилотът на Ducati ще стартира за първи път в кариерата си от първа позиция. До него на първа редица е Марко Меландри с BMW.

От оловно сивото небе се изля дъжд пет минути преди началото на Суперпол, като и двете фази от 20 минути бяха обявени за мокри. Условията бяха по-стабилни, когато дойде средата на SP3, а битката за първа позиция изглеждаше така, сякаш ще я спечели този, който се задържи най-стабилно на мотоциклета.

Малко е изненадващо, че Бадовини спечели Суперпол, но и двата му подиума в WSBK на Силвърстоун през 2012 г. и в Москва тази бяха при такива условия – на мокро. Всъщност пилотът на Alstare Ducati показа пословична последователност. Бадовини оглави класирането в SP1 с последната си обиколка, а по същата схема спечели и SP2. Изглеждаше, че Бадовини ще стане втори, когато на пистата излезе летящият Меландри, но той не успя да бъде по-бърз от сънародника си с 0,103 сек. Така с време 2:09.513 Бадовини донесе първият Суперпол и за Alstare Ducati 1199 Panigale. След тях се класираха двамата пилоти на Kawasaki Racing Том Сайкс и Лорис Бас, а на 5-о и 6-о място бе друг дует – Джонатан Риа и Леон Хаслам от Pata Honda World Superbike. Седми стана съотборникът на Меландри Час дейвис, който бе много бърз на тренировъчните сесии.