Начало Moto News WSBK: Карлос Чека се оттегля от мотоциклетизма

WSBK: Карлос Чека се оттегля от мотоциклетизма

117
0

На Херес, по време на последния кръг от WSBK за сезон 2013 испанският пилот Карлос Чека обяви че пркратява състезателната си карира след 20 години на пистата. Испанецът направи изявлението пред журналистите, колегите,  спонсорите и приятелите, като всички бяха поканени в моторхоума на Ducati Alstare в падока на пистата. Много емоционално и развълнувано Чека изказа благодарност на целия свят на моторните спортове, в който той прекара толкова много години и сега трябва да се раздели с него.

Всъщност Чека нямаше да сложи край на своята кариера, ако не бе лошия инцидент, който се случи в Истанбул миналия месец, заради който той не можа да участва в последните състезания за сезона. Така в тази тежка за него година, Карлос се оттегля от професионалния моторспорт като доволен човек, където е постигнал успехи, има добри спомени и дълги  искрени приятелства. Когато Карлос Чека обяви, че се оттегля, от Ducati обявиха, че той ще поеме ролята на посланик. Така каталунецът ще продължи да работи с Борго Панигале като много специален дукатист.

В празника, свързан с 20-годишнината на пистата за Карлос Чека, Nolan му подари специален шлем със специална графика, отбелязваща този юбилей. Шлемът бе представен този следобед, малко след като Карлос обяви оттеглянето си, и му бе връчен като много специален подарък. Друга демонстрация бе, че при пристигането му на пистата той стана част от Залата на славата в новия музей, който ще бъде отворен за посетители през 2014 г. Това е посветено на брилянтната кариера на Карлос Чека и на неговата световна титла в WSBK. Той е единственият испанец световен шампион в тези серии.