Начало Moto News WSBK: Kawasaki представи новите си цветове в Барселона

WSBK: Kawasaki представи новите си цветове в Барселона

54
0

Пилотите на Kawasaki – Том Сайкс и Джонатан Риа представиха новите цветове на мотоциклетите ZX-10R и на отбора за световния шампионат на Супербайк за 2015 г. Събитието бе в театър Mercat de les Flors в Барселона.

С новите правила,  насочени към ограничаване на разходите и нивото на конкуренцията преди сезон 2015 се смята, че ZX-10R е загубил около 15 к.с от мощността си в сравнение с модела за 2014 г.  На вторият от двата  предсезонни теста на Херес се видя обаче, че пилотите на KRT са съвсем малко под рекорда за обиколка по време на състезателния уикенд за Супебрайк от 2014 г. В комбинираното класиране по времена от тестовете Сайкс и Риа са втори и трети и дзатова екипът може да се похвали, че има двама пилоти, които са кандидати за титлата.

В програмата на японската фирма за WSВК се ръководи и управлява от базирания в Каталуня KRT, които се възползваха от възможността да благодарят на новия спонсор Monster Energy, а също на Elf и на Motocard, които заедно ще продължат да подкрепят тима през 2015 г.
Мениджъра на отбора Гуим Рода каза: Това е много специален ден за нас, защото ние започваме новия сезон и най-добрият начин да се покаже това,  е да го споделим с хората. Искаме всички да се присъединят към този проект с ентусиазъм,  за да постигнем резултатите, които желаем. Ние имаме специални отношения с Kawasaki, работим с тях в продължение на много години и през 2013 г. спечелихме титлата и завърши на второ място миналата година.
Междувременно европейският мениджър по състезателно планиране на Kawasaki Стийв Гътридж използва представянето на отбора, за да декларира доверието си в пилотския състав преди първия старт за сезона на пистата Филип Айлънд в Австралия на 22 февруари. Той каза: Преди да започнем шампионата през  2015 г., ние трябва да помним, че спечелихме първенството SBK Evo миналата година с Давид Салом и KRT, което беше фантастично постижение. Том спечели толкова много състезания през миналата година, че е чест за екипа, че те са работили толкова силно заедно. Ние не можем достатъчно да благодарим на завода на Kawasaki, на техните топ инженери и техните иновации в поддържането на моторите на много високо ниво, за да победим конкурентите си. Тези иновации и технологии се връщат и се внедряват в нашите серийни мотоциклети.  Бих искал да се възползвам да приветствам най-новият ни пилот –  Джонатан Риа в семейството Team Green. Знам, че той се чувства добре дошъл и е свързан с мотора. Очакваме наистина страхотни неща от него. И отново към Mr. Kawasaki – Том Сайкс. Ние искаме той да си възвърне титлата и отново да има фантастична година.