Начало Moto News WSBK: Лорис Баз печели първа позиция с рекорд на Херес

WSBK: Лорис Баз печели първа позиция с рекорд на Херес

41
0

На легендарната за мотоспорта писта Херес първа позиция спечели французинът Лорис Баз. Пилотът на Kawasaki Racing Team бе най-бърз в надпреварата Tissot-Superpole с рекордно постижение от 1:40,298.

В надпреварата Superpole Силвен Барие (BMW Motorrad Italia) направи невероятна обиколка за 1:41.768 – време, което му отреди 3-о място на предварителното класиране в Superpole. Леон Хаслам (Pata Honda World Superbike)  направи същото на Superpole 2 и с най-бързата си обиколка за уикенда, той отиде автоматично сред 10-те най-бързи пилоти в свободната тренировка.

След Superpole 2 Давиде Джулиано и Тов Сайкс  (Kawasaki Racing Team) застанаха на първа редица заедно с Баз за стартовата решетка на състезанията, като и тримата дадоха по-добро време от досегашния рекорд на пистата. На втора редица са двамата от Aprilia Racing – Марко Меландри  и Силвен Гинтоли, а също и Юджийн Лавърти (Voltcom Crescent Suzuki), който е 6-и.

Най-бързият в категорията EVO е Силвен Барие, който утре стартира 12-и, въпреки катастрофата си на завой 6. Алекс Лоус (Voltcom Crescent Suzuki) също катастрофира на 2-ия завой в последните 30 секунди на сесията и ще стартира 9-и.