Начало Top Moto News WSBK: Лоус остава в Кавазаки до 2024 г.

WSBK: Лоус остава в Кавазаки до 2024 г.

88
0
Алекс Лоус, Кавазаки
Алекс Лоус, снимка Кавазаки

Алекс Лоус остава в Кавазаки до 2024 г. Британецът удължи споразумението си още една година и ще бъде част от заводския екип на японците в WSBK за още един сезон.

Лоус е неизменна част от падока на WSBK от 2014 г. насам. 34-годишният състезател кара за Сузуки и Ямаха. През 2020 г. Лоус се присъединява към заводския тим на Кавазаки. Британецът завършва втори в първото си състезание с марката и дори печели последния старт от уикенда на Филип Айлънд. Освен това той помогна Кавазаки да спечели титлата при производителите в края на сезон 2020

До момента Лоус има 261 старта в WSBK. Британецът има 2 победи, 1 полпозишън и 34 подиума. Състезателят на Кавазаки финишира трети в супеpпол състезанието в Индонезия, което е единствения му подиум от началото на тазгодишния сезон в WSBK.

Бъдещето на Лоус в Кавазаки бе под въпрос. Вчера обаче марката обяви удължаването на договора на британеца с още една година. Така заводският екип на Кавазаки в WSBK продължава да разчита на Лоус и Джонатан Рей. Сега 32-годишният състезател може изцяло да се съсредоточи върху втората половина на сезон 2023 в WSBK, знаейки, че той остава част от семейството на Кавазаки.

„Много съм развълнуван, че ще продължа взаимоотношенията си с Кавазаки и през сезон 2024 в WSBK. Мотивацията ми да постигна възможно най-добри резултати с Ninja ZX-10RR никога не е била по-силна“, сподели Лоус

„Сега основата ми цел е да се съсредоточа върху останалата част от настоящия сезон, като започна с домашния ми състезателен уикенд в Донингтън. Наистина е хубаво да получа потвърждение, че отново ще се състезавам с Кавазаки точно преди домашния кръг. Затова ще се радвам на това още повече. Искам да благодаря на всички в KMC, KME и на целия екип на Кавазаки за голямата им подкрепа в миналото и за това, че продължават да вярват в мен. Очаквам с нетърпение да работя заедно с тях и през следващия сезон“, добави пилотът на Кавазаки.

„Радваме се да обявим, че ще задържим Алекс в тима и през 2024 г. Това ни дава стабилността, от която се нуждаем в настоящата ситуация“, каза Гуим Рода.

„Въпросът не беше дали Кавазаки иска да продължи да работи с Алекс. Въпросът беше дали Алекс е готов да продължи да работи с нас знаейки реалната ситуация с правилата и настоящия ни капацитет.“

„Не можем да предложим пакет за спечелване на шампионата, освен ако правилата не се променят. Всички фенове, които разбират поне малко от състезания, виждат това. Единственият начин да извлечем максимума от нашия пакет е да използваме опита и смелото каране на нашите пилоти.“

„Алекс има капацитета да достигне необходимата скорост, за да се опита да работи в рамките на този малък прозорец, който имаме, за да се представим по най-добрия начин. Никой на света не може да се съмнява, че Алекс винаги дава най-доброто от себе си. Ние много уважаваме усилията, които полага“, добави генералният мениджър на тима на Кавазаки в WSBK.