Начало Moto News WSBK: Победа за Рей след драматична битка с Дейвис в Ассен

WSBK: Победа за Рей след драматична битка с Дейвис в Ассен

46
0

Джонатан Рей (Kawasaki Racing) спечели победата в първото състезание от надпреварата в Супербайк на холандската писта Ассен. Шампионът триумфира след дълга и напрегната битка с Чаз Дейвис (Aruba.it Racing – Ducati), който не успя да завърши, като отпадна в края на предпоследната обиколка. Том Сайкс (Kawasaki Racing) стана втори, пред Марко Меландри (Aruba.it Racing – Ducati), който зае последното място на подиума.

Рей стартира от 4-о място на решетката, заради наказанието, което получи, заради сблъскването с Дейвис в края на сесията Суперпол2. Дейвис водеше в по-голямата част от състезанието, преди Рей да го изпревари във финалния етап. След това пилотът на Ducati спря с технически проблем малко преди да започне последната обиколка. Така Сайкс се възползва от проблема на Дейвис, за да финишира втори на 4,5 сек. след Рей. Той обаче бе на 13 секунди пред Меландри. За полбиота от Йоркшиър това бе отлично представяне, тъй като от вчера има стомашни проблеми.

Шави Форес (BARNI Racing) постигна отличен резултат със своят Ducati Panigale R, като това е най-доброто му класиране за 2017 г. Отлично каране направи и Лоренцо Савадори (Milwaukee Aprilia) – 5-и, което е също най-добрият му резултат за сезона. Същото може да се каже и за Щефан Брадъл (Red Bull Honda) и за Роман Рамос (Kawasaki Go Eleven), които станаха съответно 6-и и 7-и. Топ 10 допълниха Юджийн Лавърти (Milwaukee Aprilia), Леандро Меркадо (IODARacing) и Леон Камие (MV Agusta Reparto Corse).