Начало Top Moto News WSBK: Петручи остава в Барни Дукати за още една година

WSBK: Петручи остава в Барни Дукати за още една година

84
0
Данило Петручи
Данило Петручи, снимка Барни Дукати

Данило Петручи остава в Барни Дукати за още една година. Италианецът удължи споразумението си с отбора и ще продължи да бъде част от световния Супербайк шампионат (WSBK). Целта на Петручи продължава да бъде спечелването на първа победа в най-скоро време.

Петручи е добре известен пилот в света на мотоциклетния спорт. Италианският ветеран се присъедини към WSBK и Барни Дукати в началото на тази година. Пред това той караше в MotoGP и Мото Америка, като спечели победи и в двата шампионата

Петручи имаше известни трудности в първите няколко старта в WSBK. 33-годишният състезател не успя да се адаптира толкова бързо към мотора Дукати Панигале V4 R. Освен това неговият по-висок ръст и повече килограми му пречиха в известна степен.

Италианецът записа първият си подиум в WSBK във втория старт на пистата „Донингтън парк“. После той записа още два подиума на чешкото трасе „Мост“. По този начин Петручи подобри представянето си и започна да се изкачва в класирането.

Днес стана ясно, че Петручи остава част от тима на Барни Дукати за още един сезон. Италианецът най-вероятно отново няма да има съотборник и ще кара сам.

„Тази година беше голямо предизвикателство за мен, тъй като отново се състезавам в световен шампионат на най-високо ниво. В началото беше трудно. Не бях сигурен дали е добър ход да дойда тук. Едва след няколко състезания намерихме добро усещане в отбора и постигнахме няколко добри резултата“, сподели Петручи.

„Както аз, така и тима на Барни искаме да се върнем отново за още една година с още по-добър мотор. Този път ще имаме повече подкрепа от Дукати и най-вече с повече опит с този мотор и тези гумите на Пирели. Стремим се към голямо, голямо предизвикателство. Мисля, че е възможно да се кача на подиума колкото се може повече пъти в края на сезона“, продължи Петручи. „Убеден съм, че с още една пълна година опит можем да се справим още по-добре. Искам да спечеля победа в WSBK, защото това е най-голямото предизвикателство. Мечтата ми е да се превърна в един от пилотите, които са спечелили състезание в MotoGP и WSBK“, добави пилотът на Барни Дукати.

Понастоящем Петручи заема шестото място във временното класиране с актив от 188 точки

„Бях много щастлив, когато Петручи дойде в нашия отбор. Знаех, че в началото няма да е лесно, защото нивото на шампионата е високо. Това е нещо, което невинаги се възприема отвън. Също така знаех, че ако работим здраво, можем да се справим много добре. Това в крайна сметка се оказа вярно“, сподели Марко Барнабо.

„Модифицирахме мотора, за да отговори на нуждите на Данило. Той на свой ред също се адаптира и промени стила си на каране. Сега вече сме конкурентоспособни, така че най-логичното бе да продължим заедно да се опитваме да извлечем ползите от тази работа както през оставащата част от този сезон, така и през следващата година“, добави шефът на Барни Дукати.