Начало Moto News WSBK: Рей на върха в тестовете на Херес

WSBK: Рей на върха в тестовете на Херес

46
0

На пистата Херес в Южна Испания завършиха официалните тестове на Супербайк и Суперспорт. За новия сезон 2017 се подготвяха 27 пилоти. Най-бърз отново бе световният шампион Джонатан Рей от екипа на Kawasaki Racing.  

Рей продължи своето здраво каране преди сезона на обновения Kawasaki ZX-10RR и въпреки катастрофата в средата на деня, той бе още по-бърз от първия ден и оглави класирането с време 1:39.809. Неговият съотборник от Kawasaki Racing – Том Сайкс натисна здраво газта в края на деня, за да измести от първото място Рей, но остана 3-и на 0.410 сек.

Втори бе Лоренцо Савадори (Milwaukee Aprilia). Тимът представи в неделя мотоциклета си за новия сезон, а сега под януарското слънце на Андалусия, Савадори става втори, само на 0,111 сек. от Рей. Освен това италианецът бе сред най-продуктивните пилоти, защото завъртя 70 обиколки. Времето 1:39.920, което постигна бе с квалификационни гуми на Pirelli, но дая ясна индикация, че мотоциклетът Aprilia RSV4 RF ще играе важна роля в предстоящия шампионат. Междувременно съотборникът му Юджийн Лавърти също работеше по настройките на изцяло новата машина и завърши на 14-о място. Ирландецът постигна 1:41.886, като имаше и катастрофа с Ранди Круменахер.

Марко Меландри – звездата на Aruba.it Racing – Ducati завърши първият тест за 2017 г. на 4-о място, въпреки че бе начело в сесията преди обяд. Съотборникът на Меландри – Чаз Дейвис бе не само близо до него, но и до лидера – само на 0,5 сек. Така двамата пилоти на подобрения Panigale R се намърдаха в топ 5.

След като за втори път изкара изцяло новия мотоциклет Fireblade, Ники Хейдън (Honda World Superbike Team) направи солиден брой тестови обиколки – 67. Това е вторият му ден каране, като преодоля болките от контузията на коляното. Kentucky Kid  (Хлапето от Кентъки) подобри времето си от първия ден и постигна 1:40.548, което го постави на 6-о място. Новият му съотборник в Honda World Team Superbike Щефан Брадъл също подобри времето си и не остана много по-назад от Хейдън. Германецът постигна 1:40.854 и стана 9-и. Брадъл продалжъва да се адаптира кам новите машини, след като дойде от MotoGP, а сега трябва и да развива CBR1000RR SP за 2017 г.  

Алекс Лоус (Pata Yamaha Official WorldSBK Team) продължи да работи по развитието на своя мотоциклет YZF R1, като завъртя 83 обиколки и подобри времето си от първи ден с 0.458. Така той приключи участието си с време 1:40.600. Новият му съотборник Михаел ван дер Марк влезе в топ 10 с време 1:41.450.