Начало Moto News WSBK: Риа с първа победа на Лагуна Сека

WSBK: Риа с първа победа на Лагуна Сека

50
0

Световният шампион Джонатан Риа спечели първата си победа на пистата Лагуна Сека. Той победи съотборника си Том Сайкс, който завърши втори, а трети на подиума стъпи Ники Хейдън.

Том Сайкс поведе в надпреварата, като стартира от първа позиция, следван от Час Дейвис с Ducati, който се изстреля от втора редица и изпревари пилота на KRT Риа. След тях вторият пилот на Aruba.it – Давиде Джулиано бе пред местната звезда Ники Хейдън. След това лидер стана Дейвис – 21 обиколки преди края, но спря твърде интензивно и излетя в чакъла на 6-ия завой.

След катастрофата на Дейвис, до Риа и Сайкс се доближи Джулиано, но на Тирбушона – поредицата от бързи завои на спускане Риа показа на какво е способен и дръпна напред. Той никога не е печелил на Лагуна Сека и загуби първата позиция само с 0.055 сек. Сега обаче успя да победи, следван от Сайкс. Още един световен шампион допълни подиума. Това е Kentucky Kid, легендата на MotoGP с Honda Ники Хейдън. Така новакът в WSBK добави на домашното си състезание още един подиум.

Съотборникът на Хейдън и шампион в WorldSSP за 2014 г. Михаел вад дер Марк тръгна от 11-о място на старта, но стигна до 4-а позиция на финала, като изпревари Лоренцо Савадори от Ioda Racing и Алекс Лоус (Pata Yamaha). Лоус финишира 5-и, а Савадори, който никога не е карал н лагуна Сека, стана 6-и. На 7-о място се класира пилотът на Barni Racing Шави Форес, а след него бе Жорди Торес (Althea BMW). Топ 10 допълниха вторият пилот на Aprilia Алекс де Анжелис и Николо Канепа (Pata Yamaha).