Начало Top Moto News WSBK: Разгатлиоглу с победа в първия старт във Франция

WSBK: Разгатлиоглу с победа в първия старт във Франция

121
0
Топрак Разгатлиоглу, Ямаха
Топрак Разгатлиоглу, снимка Ямаха

Топрак Разгатлиоглу грабна победата в първия старт във Франция. Пилотът на Ямаха записа шести успех от началото на сезона в WSBK. Втори и трети завършиха Михаел Рубен Риналди (Дукати) и Джонатан Рей (Кавазаки).

Франция приема деветия кръг от тазгодишния сезон в световния Супербайк шампионат (WSBK). Състезанията се провеждат на пистата „Маникур“ с дължина 4.411 км и разположена в централната част на страната.

Времето преди началото на първия старт за рейс уикенда във Франция бе сухо и горещо. Температурата на въздуха бе 33 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 49. Тези високи стойности подлагана на изпитание пилотите, моторите и гумите на Пирели.

Началото на надпревара №1 във Франция бе забавено с няколко минути заради технически причини. От рейс контрола обявиха, че състезателната дистанция ще бъде 20 обиколки

Баутиста потегли най-добре и поведе след началото на първия старт във Франция. Зад испанеца се движеха Герлоф, Риналди, Разгатлиоглу, Рей, Лоус, Локатели, Петручи и Баз.

Разгатлиоглу изпревари Баутиста в края на втория тур и започна леко да се откъсва. Малко след това испанският ветеран получи технически проблем на спирането за обратния завой „Аделаида“. Така той загуби много позиции и се озова на последно място.

Разгатлиоглу загуби позиция от Риналди. Италианецът се бореше да остане част от WSBK. По-рано тази седмица стана ясно, че той ще бъде заменен от своя сънародник Николо Булега. Зад водещата двойна Герлоф се бореше с Рей и Лоус. В топ 10 влизаха още Баз, Рединг, Локатели, Петручи и Йотл.

Риналди и Разгатлиоглу се отдалечиха от своите преследвачи. Състезателят на Ямаха опитваше да намери пролука и да накара своя съперник да сбърка. В дъното имаше инцидент с участието на Лоренцо Балдасари (GMT94 Ямаха). Баутиста на свой ред започна да си пробива път напред.

Разгатлиоглу и Риналди продължиха да водят борба за победата във Франция. Турският състезател изпревари пилота на Дукати 7 тура преди края след маневра в завоя „Шато Д’о“. По-назад Локатели водеше битка с Петручи, докато Баутиста влезе в зоната на точките.

Разгатлиоглу се утвърди на първото място в заключителната фаза от старт №1 във Франция. Турският състезател записа общо седми успех на пистата Маникур. До него на подиума се качиха Риналди и Рей.

Четвърти финишира Гарет Герлоф (Bonovo БМВ), следван от Данило Петручи (Барни Дукати), Андреа Локатели (Ямаха), Скот Рединг (БМВ), Алекс Лоус (Кавазаки), Филип Йотл (GoEleven Дукати) и Алваро Баутиста с Дукати. Топ 15 допълниха Доминик Агертер (GRT Ямаха), Шави Виерж (Хонда), Лорис Баз (Bonovo БМВ), Икер Лекуона (Хонда) и Реми Гарднър (GRT Ямаха).