Начало Moto News WSBK: Сайкс и Хейдън – герои в Малайзия

WSBK: Сайкс и Хейдън – герои в Малайзия

40
0

Пилотът на Kawasaki Racing Том Сайкс и на Honda – Ники Хейдън, станаха героите на пистата Сепанг в Малайзия. Сайкс спечели първото състезание с рекорд за обиколка, а новакът в WSBK Хейдън спечели първата си победа.

Сайкс стартира от първа позиция, като постигна най-добрата обиколка с време 2:02,246. На финала той стана първи, а веднага след него завърши съотборникът му и световен шампион Джонатан Риа, като така двамата донесоха двоен успех на KRT. Трети остана пилотът на Aruba.it Racing Ducati Час Дейвис. В началото битката беше между Алекс Лоус от Pata Yamaha и пилотът на Honda Миахел ван дер Марк, преди двамата от KRT – Риа и Сайкс да изпреварят пилотът на Yamaha. Ветеранът на Сепанг и новак в шампионата Ники Хейдън, загуби линията, но след това настигна лидерската група. Сайкс натисна газта и още във втората обиколка направи нов рекорд за обиколка – 2:03,637. Той стана лидер а след него втори стана Джони Риа с другия мотоциклет ZX-10R. Трети вървеше Час Дейвис, като така пилотът от Уелс донесе още един подиум за Ducati и за отбора си Aruba.it. Съотборникът му Давиде Джулиано стана 6-и.

Отлично каране направи Новакът Маркус Ройтербергер, който е новак на пистата Сепанг но се справи добре и донесе 4-о място на Althea BMW. Пети стана Алекс Лоус, който бе извън водещата група в първата половина на състезанието, но след това със своята Pata Yamaha стигна до 5-о място. Дуетът на Honda Ники Хейдън и Михаел ван дер Марк се движиха в пакет и холандецът успя да изпревари съотборника си, за да стане 7-и. На следващите места се класираха Антъни Уест, който замени контузения Силвен Барие в екипа Pedercini, а след него топ 10 оформи пилотът на MV Agusta Леон Камие.

Във второто състезание „Кентъки Кид“, новак в екипа на Honda World Superbike – Ники Хейдън, спечели първата си победа в световния шампионат на супербайк. Това стана в много тежки условия на пистата. Макар  и новак обаче Хейдън успя да се справи, като контролираше състезанието. Втори стана пилотът на Ducati Давиде Джулиано, а трети стана шампионът Джонатан Риа.

За разлика от слънчевото първо състезание, във второто заваля дъжд точно преди да бъде даден старта на надпреварата. Състезанието бе обявено за мокро. След старта в първите два завоя много предпазливи бяха пилотите на първа редица – Сайкс, Риа и Лоус, но пилотът на Honda Ники Хейдън от втория ред ги настигна и се закрепи в групата. Хейдън, който е ветеран на пистата, но новобранец WSBK, дръпна пред Риа и отвори преднина, като караше много уверено. Така начело се откъснаха Хейдън, Риа и Час Дейвис, но много бързи обиколки започна да прави вторият пилот на Aruba.it Racing Ducati Давиде Джулиано. Той ги настигна и дори изпревари съотборника си Дейвис, а после и Риа, като започна да преследва Ники Хейдън. Ники обаче контролираше състезанието и завърши с 1,254 сек. пред Джулиано. Трети остана шампионът Риа.

Дейвис остана 4-и, като финишира пред Антъни Уест – 5-и. Другият пилот на Honda – Миахел ван дер Марк, стартирал от 10-а позиция завърши 6-и, след като в последния завой направи страхотна битка с пилота на Aprilia Алекс де Анжелис и успя да го изпревари. За Том Сайкс, който тръгна от първа позиция, но изостана не можа да се пребори за победата,  както в първата надпревара и остана едва 8-и. След него финишираха Леон Камие и Маркус Ройтербергер.