Начало Moto News WSBK: Сайкс печели Q1 на Имола

WSBK: Сайкс печели Q1 на Имола

30
0

Том Сайкс с Kawasaki даде най-добро време в първата квалификация Q1 на пистата Имола в Италия, където в неделя е поредният старт от световния шампионат в клас Супербайк. На следващите две места се класираха Джонатан Рей с Honda и Мишел Фабрицио с Aprilia.

Сайкс, който катастрофира на второто състезание в Портимайо в предишния кръг, сега бе пред най-сериозните си конкуренти. Дуото на Aprilia Силвен Жинтоли и Юджейн Лавърти завършиха 7-и и 9-и, докато Марко Меландри с BMW стана 6-и.

Втори стана Джони Рей и то само на 0.112 сек. след  Сайкс и явно иска да подобри своя рекорд на Имола. Фабрициио пък зарадва своите фенове с третото си място.

Четвърти стана пилотът на Alstare Ducati Айртон Бадовини, След него Давиде Джулиано, Меландри, Жинтоли, Леон Камие, Лавърти и Лорис Бас, оформиха десетката на най-бързите.

Сесията бе спряна с червен флаг 25 минути преди края, след како Лорис Бас катастрофира  с висока скорост на S-а Вилньов. Французинът влезе в чакъла на излизането от 6-ия завой. Той бе закаран в медицинския център с болка в гърба, но лекарите казаха, че ще може да кара в сесиите Суперпол утре.

Нориюки Хага са завърна на пистата за първи път след оттеглянето си през 2001 г., като даде 1,7 сек. по-слабо време от първия и се класира 17-и.