Начало Moto News WSBK: Сайкс с трета поредна полпозишън в Португалия

WSBK: Сайкс с трета поредна полпозишън в Португалия

42
0

Световният шампион Том Сайкс (Kawsakaki Racing Team) ще стартира от първа позиция в 8-ия кръг от шампионата на Супербайк. Той бе най-бърз в надпреварата Tissot-Superpole на пистата Портимайо този следобед. Това е 3-ата му поредна полпозишън на португалското трасе.

В трилъра за Суперпол 1 Давид Салом (Kawasaki Racing Team) и Силвен Барие (BMW Motorrad Italia) прогресираха напред и и влязоха в топ 10 с комбинираните времена от свободните тренировки и попаднаха сред 12-те пилоти за последното 15-минутно изпитание за разпределяне на местата на решетката.
Първата сесия не мина без инциденти, защото за 4 минути че показан червен флаг от маршалите заради падането на Клаудио Корти, който падна в техничната бавна част на пистата. Той бе закаран в медицинския център за преглед. Тони Елиас (Red Devils Roma Aprilia) също не можа да направи достатъчно бърза обиколка със своята Aprilia, защото получи повреда в обиколката при излизането от бокса.

В последните 15 минути за Суперпол 2 времената на върха се сменяха с всяко излизане на топ пилот на пистата, а на финала първите 9 пилоти се събраха в една секунда. Сайкс бе най-бърз – 1:42,484, следван от Джонатан Риа (Pata Honda World Superbike Team) на 0,281 и Час Дейвис на 0440 сек. Тримата са на първа редица в утрешния старт. Втора редица е заета от Марко Мерландри (Aprilia Racing Team), Лорис Бас (Kawasaki Racing Team) и Силвен Жинтоли (Aprilia Racing Team), който направи катастрофа с висока скорост по време на 4-ата свободна тренировка, но стана 6-и.
В битката на пилотите от категорията EVO, Силвен Барие стартира 10-и, следван от Давид Салом – 12-и. Алекс Лоус (Voltcom Crescent Suzuki) катастрофира в последните минути на сесията и ще стартира 11-и утре.