Начало Top Moto News WSBK: Сам Лоус остава в Mark VDS през 2025 г.

WSBK: Сам Лоус остава в Mark VDS през 2025 г.

7
0
Сам Лоус
Сам Лоус, снимка Mark VDS

Сам Лоус остава в Mark VDS през 2025 г. Британецът удължи с още една година договора си с белгийския отбор и ще продължи да кара мотор на Дукати в WSBK.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от WorldSBK (@worldsbk)

Сам Лоус ще остане на стартовата решетка на WSBK през 2025 г. Британският пилот дебютира тази година и показа добро темпо, въпреки че понякога то беше примесено с разочароващи резултати. Британецът продължава да се адаптира към мотора Дукати Панигале V4 R, някои непознати писти за него и гумите на Пирели. Сам Лоус в крайна сметка гарантира бъдещето си в шампионата за следващата година. Той удължи договора си с Mark VDS- отбора, в който постигна толкова успехи в Moto2

Най-добрият резултат на Сам Лоус досега е шесто място във втория старт в Асен. 34-годишният пилот потегли от първа редица и дори водеше по време на старт №1 в Барселона. За нещастие, инцидент в последния сектор го лиши от класиране в челната петица и дори подиум.

През дебютантския си сезон той има пет класирания в топ 8. В в последните кръгове резултатите на Сам Лоус стават все по трудно. За нещастие, той претърпя няколко катастрофи и грешки, които му костваха много позиции. Последното класиране на пилота на Mark VDS Дукати в челната десетка беше в суперпол надпреварата на пистата Донингтън парк.

Сам Лоус е пилот с голям опит. Британецът има повече от 150 старта в клас Moto2 на световния шампионат по мотоциклетизъм. В тях той записа 10 победи и 26 подиума. Най-доброто му класиране е трето място в края на сезон 2020. Сам Лоус изкара една кампания в MotoGP с Априлия през 2017 г. За нещастие, трудният за управление мотор RS-GP не му позволи да разкрие пълния си потенциал. Така той записа само две класирания в топ 15 и беше освободен в края на сезон 2017.

Догодина целта на Лоус е да се бори редовно за места в топ 10 и подиуми. Британецът вече ще е натрупал опит в WSBK и мотора на Дукати, както и ще познава всички писти от календара (без Балатон парк)

„Много съм щастлив и горд, че ще продължа още една година в WSBK с екипа на Marc VDS Racing. Целта за мен и за отбора винаги е била план за минимум две години поради огромната разлика между Moto2 и WSBK. Последните състезания бяха сложни след контузията ми в рамото. Първите кръгове бяха наистина приятни, тъй като постигнахме добър напредък. Затова очаквам с нетърпение да постигна силни резултати в заключителната част на сезона“, сподели Сам Лоус.

„Ще се съсредоточим през следващите състезания, за да направим някои стъпки напред. Можем да започнем сезон 2025 на много по-високо ниво. Наслаждавам се на предизвикателството да се състезавам в WSBK. Наслаждавам се на мотоциклета и на техническите разлики в сравнение с Moto2. Нека първо се насладим на края на сезон 2024, преди да се съсредоточим върху бъдещите предизвикателства. Трябва да кажа още веднъж големи благодарности на Марк ван дер Стратен и на всички, свързани с екипа на Marc VDS Racing, за доверието и подкрепата“, добави британецът.

„Всеотдайността и решимостта на Сам да се подобрява с всеки изминал ден и да си спечели място сред най-бързите в WSBK са достойни за възхищение. Всяко ново начало е сложно, тъй като не е лесно да се адаптираш и да вървиш напред всеки ден. Ето защо се гордея, че продължавам да работя със Сам Лоус и през сезон 2025. Убеден съм, че догодина неговото име и Marc VDS Racing ще блестят на върха в класирането на шампионата“, каза собственикът на тима Марк ван дер Стратен.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Sam Lowes (@sam.lowes22)