Начало Moto News WSBK: Седем от седем за Баутиста

WSBK: Седем от седем за Баутиста

139
0

Седем от седем. Това е активът от победи на Алваро Баутиста. От 7 състезания от началото на сезона, пилотът на ARUBA.IT Racing – Ducati спечели 7. Днес той отново финишира първи с убедителна преднина на домашната си писта в Арагон.  Битката бе за второто място в последните няколко обиколки. На подиума на Баутиста асистираха Джонатан Риа (Kawasaki Racing) и Чаз Дейвис (ARUBA.IT Racing – Ducati).

Баутиста стартира от първа позиция без проблеми и бе начело на колоната в първата обиколка.

Риа и Маркус Рейтербергер (BMW Motorrad) и германецът остана в средата на колоната. За него състезанието беше приключило.  Том Сайкс, другият пилот на BMW Motorrad обаче остана в играта. Той успя да изпревари Алекс Лоус (Pata Yamaha).

Чаз Дейвис (ARUBA.IT Racing – Ducati) се придвижи бързо нагоре до 4-о място. Риа също направи страхотен старт до 5-а позиция. Ездачът, който загуби най-много бе германецът Сандро Кортезе (GRT Yamaha).

В средата на дистанцията грешка на Алекс Лоус в последния завой позволи на Джонатан Реа и Том Сайкс да минат пред него. Дейвис също се включи в играта. Така четирима пилот, представляващи четири производителя, водиха битка за втора позиция.

Междувременно Баутиста постигна нов рекорд за обиколка, като 1:49.755. Той затвърди позицията си на най-бързия в колоната ездач, който да победи в WorldSBK.

Без никакви трудности той спечели 7-а победа и стана първият испанец, спечелил на пистата Моторланд Арагон. Преднината му пред втория бе 15,170 сек.

За 7-и път Риа става втори през този сезон. Шампионът не може да спечели все още победа. Трети бе Чаз Дейвис. Това е първият му подиум за този сезон.

Катастрофата на Юджийн Лавърти помогна на Лоус да стане 4-и. Той успя да изпревари Том Сайкс, който от своя страна задмина Сандро Кортезе и Михаел ван дер Марк в последните обиколки.  Сайкс стана 5-и, а след него бяха холандеца и германеца. На 8-о място бе Торпак Разгатлиоглу (Turkish Puccetti Racing), следван от Леон Хаслам  (Kawasaki Racing) и Жорди Торес (Pedercini Racing).