Начало Moto News WSBK: Стартът в Индия е отменен официално

WSBK: Стартът в Индия е отменен официално

38
0

FIM официално обяви, че състезанието в индия от световния шампионат на супербайк на пистата Буд през ноември е отменен. Според календара, това трябваше да е последния старт за годината и там да завърши шампионата. Сега обаче, последния старт за сезона ще бъде на испанската писта Херес на 20 октомври.

Официалната причина за отмяна на състезанието е заради „експлоатационни о операционни проблеми на пистата”. Във връзкща с това Jaypee Sports International Ltd (JPSI) и Dorna World SBK Organization (DWO) решиха да отменят етапа, който трябваше да бъде на пистата Буд на 17 ноември.

От текста на пресрелийза обаче става ясно, че FIM и Dorna не се отказват от намеренията да правят състезание в Индия, но това ще стане не по-рано от 2015 г., а може и по-късно. Според експертите обаче причината за отмяна на състезанието е съвсем друга – в митниците. Ситуацията за отборите, които участват в шампионата е крайно неблагоприятна. Оформянето на документите на всичко, което трябва да се вкара в страната е невероятно скъпо и бюрократизирано. Затова отборите предпочитат да не участват.