Начало Moto News WSBK: Том Сайкс е готов за първия старт

WSBK: Том Сайкс е готов за първия старт

90
0

Пилотите на Kawasaki в клас супербайк  – световният шампион Том Сайкс и съотборникът му Лорис Баз са готови за първия старт от шампионата в Австралия. Те бяха най-бързи в двудневните частни тестове на пистата Херес като постигнаха съответно 1:42.1 и 1:42.2, като изпревариха конкурентите си от Aprilia и Pata Honda.

Сайкс бе по-бърз с 3 десети от новия пилот на Aprilia Марко Меландри. Марко в първия ден имаше инцидент, падна, но не се контузи. Джонатан Рей бе с време 1:42.4 мин., колкото имаше и Меландри, а Силвен Жинтоли с втората Aprilia изостана с още една десета.

Сайкс заяви, че е готов за началото на новия шампионат в WSBK, който започва на 23 февруари на Филип Айлънд. Преди това – на 17 и 18 февруари са първите и единствени официални тестове в шампионата преди началото на сезона, отново на австралийската писта. Сайкс каза: Бяхме достатъчно бързи на частния тест на Херес и преди това.  Лорис, моят съотборник в Kawasaki изостана с една десета. На мотоциклета за тази година направихме серия от малки промени, които ще направят ZX – 10R по-конкурентоспособен. Като цяло имахме добри времена в дълги серии от обиколки, дори в когато на пистата валеше дъжд и тя бе мокра. Открихме някои нови неща, от които имахме нужда. Промените в настройките, които направихме през зимата ще ни помогнат да дадем по-добри времена и при силен вятър, какъвто имахме в един от тестовите дни. Малките промени , които направихме в баланса на мотоциклета тази зима, ми помогнаха да усещам по-добре предната му част. Двамата – моторът и аз, сме готови за състезанието в Австралия и го очаквам с нетърпение. Ние имаме още два дни за тестване, за да направим последни корекции преди състезанието през уикенда. Напълно сме готови за него, атмосферата в отбора е спокойна и с нетърпение искаме да видим как ще започнем сезона.