Начало Moto News WSBK: Том Сайкс печели Суперпол на Моторланд Арагон

WSBK: Том Сайкс печели Суперпол на Моторланд Арагон

31
0

Том Сайкс спечели надпреварата за Суперпол във втория кръг от световния шампионат в Супербайк на испанската писта Арагон. Това е 12-ата първа позиция за Сайкс с Kawasaki. На първа редица до него ще стартират Юджийн Лавърти с Aprilia RSV4 и Час Дейвис  с BMW S1000RR HP4.

Сайкс постигна време 1:56.339 в най-бързата си обиколка, което е рекордно постижение за квалификация на Арагон. На 0,299 сек. След него е Лавърти. Отлично време постигна и Дейвис във второто си състезание за BMW, който стана третият пилот, влязъл в границата от 1:56 мин. за обиколка.  Той бе на второ място дълго време, но го изгуби малко преди края на сесията. Място на първа редица си осигури и още един пилот на Aprilia – Силвен Жинтоли, който изпревари друг французин – Жул Клузел със Suzuki. Пак французин – заводският пилот на Kawasaki Лорис Бас, се нареди до тях.

Французите бяха по-бързи и изпревариха Давиде Джулиано от екипа на Althea Aprilia и Марко Меландри, който два пъти е печелил на пистата Матарланд Арагон. От трета редица ще стартира Джонатан Рей от екипа на Pata Honda.