Начало Moto News WSBK: В Катар – Сайкс срещу Гинтоли последен рунд

WSBK: В Катар – Сайкс срещу Гинтоли последен рунд

36
0

Този уикенд трябва да стане известен новият световен шампион в клас Супербайк. На пистата Лосаил в Катар завършва шампионата WSBK, а претенденти за титлата са досегашният носител на короната Том Сайкс и кандидатът да я сложи Силвен Гинтоли.

Само двамата споменати пилоти имат шанс за трона. Британецът Сайкс от заводския тим на Kawasaki, който грабна титлата миналата година, сега също е кандидат. Той има 378 т. и е с 12 пред заводския пилот на Aprilia Силвен Жинтоли, който досега е натрупал 366. Трети в класирането е съотборникът на Гинтоли от  Aprilia – Марко Меландри с 312 т., но той може да се бори само за победата и за място на подиума, а също и да помага на своя френски колега. На Сайкс пък трябва да помага съекипника му Лорис Бас, който е 5-и в класирането и това му е последния старт в Супербайк, преди да премине в MotoGP. 

Паузата в шампионата на WSBK бе твърде дълга, заради отпаднали от календара състезания. Сега на пистата Лосаил с дължина 5,380 км предстоят два старта по 17 обиколки. За Сайкс това е една от любимите писти и той смята, че ще има предимство. Тай коментира: Наистина очаквам с нетърпение състезанията на Лосаил, защото това е писта, на която съм карал и преди с Ninja ZX-10R. Да караш под прожекторите е напълно различно преживяване. Лосаил е фантастично трасе,  на което може да се пълния потенциал на машината от Супербайк, а също има и отлична сигурност. Затова очаквам първите тренировки в петък вечерта с нетърпения. Има доста напрежение преди състезанието, но аз не се притеснявам особено. Искам да изляза на трасето и да правя това, както обикновено. Имам известно предимство и трябва да се възползвам максимално от него. Това е трета година, в която се боря за титлата и просто трябва да видим какво можем да направим на състезанието, за да я спечелим.