Начало Top Moto News WSBK: Ван дер Марк остава в БМВ и през 2025 г.

WSBK: Ван дер Марк остава в БМВ и през 2025 г.

12
0
Михаел ван дер Марк
Михаел ван дер Марк, снимка БМВ

Михаел ван дер Марк остава в БМВ и през 2025 г. Нидерландецът удължи с още една година договора си с германския производител. Ван дер Марк ще продължи да си партнира с Топрак Разгатлиоглу.

Ван дер Марк е един от най-опитните пилоти в WSBK. Нидерландецът се присъедини към шампионата през 2015 г. През годините той изкара няколко сезона с Хонда. После Ван дер Марк караше за Ямаха и записа няколко победи с марката от Ивата.

31-годишният пилот се присъединява към БМВ в началото на 2021 г. Оттогава той е неизменна част от семейството на германския производител. В края на същата година той печели първия си старт с БМВ на пистата Алгарве

Следващите две кампании са изключително трудни за пилота от Нидерландия. Нидерландецът пропуска голям брой надпревари заради контузии. Той също така претърпя няколко операции и се нужда от известно време, за да възстанови напълно.

Тази година Ван дер Марк подобри представянето си. Той финишира четвърти в старт №2 в Барселона и беше близо до качване на подиума. В момента той заема осмо във временното класиране с актив от 66 точки.

Днес стана ясно, че нидерландецът остава част от БМВ за още една година. Така той ще продължи да си партнира с Топрак Разгатлиоглу. Двамата бяха съотборници и в заводския тим на Ямаха през 2020 г.

„Много, много съм щастлив. За мен е чест да продължа с BMW. Наистина съм щастлив, че особено след двете трудни години те продължават да ми имат доверие. Мисля, че тазгодишните резултати показват подобрения’, сподели Ван дер Марк.

„Наистина съм щастлив от начина, по който работи отборът, как работи БМВ M 1000 RR и как продължаваме да го подобряваме. Затова е фантастично, че мога да остана тук. Това ми дава и много увереност за останалата част от сезона. Готов съм да продължа да надграждам нашата инерция и да бъда още по-подготвен за следващата година“, добави петкратният победител в WSBK.

„Много се радваме, че в заводския ни отбор за световния Супербайк шампионат ще участват Топрак Разгатлиоглу и Михаел ван дер Марк. Това са двама абсолютно добри пилоти. Те доказаха през последните години, че принадлежат към най-добрите и ще формират мощен дует на нашето БМВ M 1000 RR през следващия сезон“, каза директорът на БМВ Моторад Моторспорт Марк Бонерс.

Новият договор на  нидерланския пилот на практика затваря врата за Андреа Яноне. Италианецът беше спряган за един от потенциалните съотборници за Разгатлиоглу догодина. Яноне все още не е обявил бъдещето си в WSBK. Говори се, че той желае да премине в заводския тим на Дукати.