Начало Moto News WSBK: Yamaha представи състезателните мотори и екипа за 2017 г.

WSBK: Yamaha представи състезателните мотори и екипа за 2017 г.

37
0

В живописното градче Герно ди Лесмо в Италия, където е новият дом на отборите на Yamaha в WorldSBK бяха представени машините, с които марката ще участва в световния шампионат за 20717 г. За този сезон Yamaha ще има 12 официални пилоти в WSBK.

С преместването на Pata Yamaha Official WorldSBK Team в историческия град в Италия, екипът вече ще има по-силна подкрепа от Yamaha Motor Company през новия сезон. Тимът запази бринтанския пилот Алекс Лоус, а новият му съотборник е Михаел ван дер Марк, който дойде от Honda. Двамата представиха мотоциклета и споделиха мнение за резултатите от зимните тестове

Отборът GRT Yamaha е официалният в световния шампионат за Суперспорт WSSP. Там съотборници са Лукас Махаис и Федерико Кариказуло, които ще стартират с новите си машини  YZF-R6. Те ще имат подкрепата на Филипо Конти, който е техен тийм мениджър. Спортен и технически директор на отбора е бившият пилот в класовете 125 и 250 куб. см на мотоциклетната Гран При Мирко Джансанти.

Освен с двата отбора в всетовните шампионати, Yamaha също се връща и с екипа Pata Yamaha Official STK1000 в едноименния клас с Флореан марино и Роберто Тамбурини. Марино се връща в тима за втори сезон,  въпреки че имаше сериозни проблеми с контузии през по-голямата част от 2016 г. Сега ще се присъедини към Тамбурини, който бе втори в STK1000 през 2015 г. 

В Италия бряха представени шест мотора, които ще бъдат за официалните отбора на Yamaha. Това са 6-те машини в новия световен шампионат на ФИМ  Supersport 300. Така ще видим развитието на “клас в класа“, който производителя развива и е познат  като  R3 bLU cRU Challenge. Тук ще карат младоците Роберт Скотман, Енцо де ла Вега, Кими Патова, Ренцо Ферейра, Микита Калинин и Алфонсо Копола. Те ще са борят поотделно за короната.