Начало Moto News WSBK: Звездите Джонатан Риа и Том Сайкс ще карат в ТТ на...

WSBK: Звездите Джонатан Риа и Том Сайкс ще карат в ТТ на Ман

77
0

Водачът в класирането на световния супербайк шампионат – Джонатан Риа и неговият съотборник Том Сайкс, ще преминат по трасето на легендарното състезание TT на остров Ман.

Като част от невероятния сезон, който екипът на KRT преживява, Реа и Сайкс ще летят по невероятното планинско ТТ трасе. Двамата ще карат специално направени реплики на техните машини и ще завъртят една почетна обиколка с други супербайк пилоти в сряда, на 10 юни.

Риа казва: „Много се вълнувам, че ще карам на почетната обиколка на Monster. Събитието е голяма част от моя живот още от дете, след като баща ми спечели изданието през 1989 г. Аз живея на острова и знам какво настроение носи надпреварата, а да съм част от шоуто е направо велико.“

Сайкс също е надъхан: „С нетърпение очаквам да отида на остров Ман. Не само защото е епично състезание, но и защото ще мога да направя обиколка на това велико трасе. Това ще ми е първия път там и много се вълнувам.“

Наставления на Сайкс и Риа как да лягат в тесните завои ще дава легендата от ТТ Джеймс Хилър, който ще се включи в обиколката с Kawasaki H2R с 300 конски сили. След като екшънът приключи, двата мотора на Сайкс и Джонатан ще бъдат обявени на търг. Ако следите Kawasaki Festival Rockingham Speedway на 28 юни и можеш да станеш собственик на част от историята на ТТ.