Начало Други WTCC: Битката за титлата се ожесточи след победите на Мюлер и Хъф...

WTCC: Битката за титлата се ожесточи след победите на Мюлер и Хъф в Сонома

34
0
Иван Мюлер,Норберт Михелиц,Роб Хъф

Невероятно шоу изнесоха пилотите от световния шампионат за туристически автомобили в Съединените щати през изминалия уикенд. Сериите бяха за първи път в Сонома, където и двете надпревари се оказаха изпълнени със събития. Победите взеха Иван Мюлер и Роб Хъф, а това нажежи битката за титлата този сезон до краен предел – двамата пилоти на Шевроле са с равни точки три кръга (общо 6 старта) преди финала на първенството.

В квалификацията третият пилот на Шевроле Ален Меню бе най-бърз и спечели полпозишъна пред съотборниците си Мюлер и Хъф.

На старта на първото състезание Меню се сблъска с Габриеле Таркини (Сеат) в борбата за лидерската позиция. По-назад имаше друго меле, но фаворитите избягаха напред. Швейцарецът удържа първата позиция, но в четвъртия тур отстъпи и на Иван, на Роб. Оказа се, че колата му има нужда от поправки, докато другите два Шевроле-та вървяха начело. Мюлер пресече пръв финала пред съотборника си, но британецът бе този, който стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка във втората надпревара. В петата обиколка от нея шампионът удари Франц Енгстлер и поведе, но стюардите го наказаха с преминаване през питлейна и той отида назад в подреждането.

Колата ми беше фантастична и трябва да благодаря на отбора за невероятната работа – коментира Мюлер. – В първия старт внимавах за първия завой, тъй като бяхме наясно, че там може да има грижи. Към финала се оглеждах за Роб. Във второто състезание обаче сбърках и ударих Енгстлер. Не ми е работа да съдя дали наказанието бе честно или не. Лошото е, че дадох повод на стюардите да ме санкционират.

Хъф бе най-щастливият човек в падока. Това бе първият му състезателен уикенд, след като се ожени и победата плюс изравняването му по точки с Иван дойде като подарък за младоженеца.

– Беше великолепен уикенд. Имах известни грижи с настройките си в загрявката, но променихме някои неща и останах доволен от състезателното си темпо. И този път битката ми бе или с Иван, или с Ален. Вече сме с равен актив и шампионатът все едно сега започва. Два пъти съм бил трети и веднъж втори в първенството. Ще опитам всичко, за да спечеля титлата този сезон! – бе категоричен Роб.

Другата звезда на уикенда бе Норберт Михелиц, който спечели два подиума.

Шампионатът продължава в Япония на пистата Сузука в края на октомври.