Начало Други WTCC: Хъф превърна полпозишъна си в победа в първата надпревара в Австрия

WTCC: Хъф превърна полпозишъна си в победа в първата надпревара в Австрия

67
0
Иван Мюлер,Роб Хъф

Роб Хъф превърна полпозишъна си на пистата Залцбургринг в Австрия в победа в първата надпревара от петия кръг на световния шампионат за туристически автомобили (WTCC). Подиумът бе окупиран само от пилоти на Шевроле – компания му правеха Иван Мюлер и Ален Меню.

Хъф поведе при летящия старт, редът зад него също се запази – следваха Мюлер, Меню, Габриеле Таркини, Тиаго Монтейро, Алекс Макдауал, Пепе Ориола и т.н. Шампионът проверяваше как върви съотборникът му пред него, но не атакува в началото на надпреварата. Хъф сбърка в третата обиколка и пресече напряко шикан, но запази лидерството си. Мюлер се залепи за гърба му, отблизо ги следваше и Меню, но и тримата внимаваха в битката помежду си.

В средата на дистанцията на трасето излезе кола за сигурност заради удар между Дарил ОЙънг и Стефано Дасте. Първият спря в зона за сигурност и маршалите на трасето трябваше да измъкнат автомобила му от там. Вторият пък се прибра в бокса, където екипът се опита да оправи щетите по колата.

Веднага след прибирането на сейфти кара (в 10-ия тур) Мюлер се хвърли да атакува Хъф, а дори и Меню се намеси в борбата. Не се стигна до изпреварвания. Малко по-назад стана инцидент и Алексей Дудукало отпадна от надпреварата след удар с Мехди Бенани. Още няколко коли пострадаха при сблъсъци около тях, а малко по-късно Габор Вебер изтърва трасето, но успя да се върне и да продължи.

Хъф в крайна сметка спечели победата пред съотборниците си – опитите на Мюлер да го задмине останаха безуспешни.

Беше доста тежък старт и бе трудно да удържа Иван зад гърба си. Но резултатът е великолепен, точно това ни трябваше – коментира Роб след финала.