Начало Други WTCC: И Рено обмислят влизане в шампионата

WTCC: И Рено обмислят влизане в шампионата

36
0
Рено

След като Ситроен и Себастиен Льоб обявиха намеренията си да създадат проект за световния шампионат за туристически автомобили (WTCC), наскоро се появиха слухове за включване и на Рено в сериите. Смята се, че и те планират евентуално участие от 2014 г.

 

WTCC се променя много сериозно напоследък. Шевроле обявиха оттеглянето си от първенството още през юли. Хонда пък започнаха проекта си в началото на годината и след броени участия в последните три старта за 2012-та вече имат подиум. Лада пък имат намерение да се върнат в шампионата, макар да не разполагат с толкова средства, колкото големите производители.

 

За Рено се твърди, че са влезли в контакт с екипа RML, които досега работеха в сътрудничество с Шевроле. Сериите позволяват развитието на проект, който не отнема прекалено дълго време и твърде много пари, а покритието е сериозно благодарение на Евроспорт.

 

Пилотът с най-голям опит в работата с Рено е Ален Меню, който до края на сезон 2012 г. бе пилот на Шевроле. Швейцарецът бе с френската компания в продължение на шест сезона в британския шампионат за туристически автомобили (BTCC) през 90-те години на миналия век. Според наблюдатели е съвсем логично, след като трикратният WTCC шампион Иван Мюлер установи контакт с Льоб и Ситроен, Меню да направи същото с Рено. Евентуално включване и на двете компании би довело до пряк двубой помежду им.